U heeft gezocht op : faillissementen

2 april 2021 Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Sjuk Akkerman (ING)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

23 maart 2021 Economie Toerisme
ABN AMRO: geleidelijk herstel vrijetijdsector in 2021

De sector Leisure heeft na een zeer zwaar jaar weer groei in het vooruitzicht in 2021. Echter is de sector nog lang niet terug op het niveau van voor de pandemie. Alle subsectoren zullen in het tweede deel van 2021 groei laten zien, maar volledig herstel zal voor de meeste branches pas in de jaren e ...

16 maart 2021 KHN Corona
Jaar na eerste sluiting vanwege corona: grote financiële zorgen bij horecaondernemers

Vandaag is het precies één jaar geleden dat eet- en drinkgelegenheden hun deuren moesten sluiten; clubs moesten enkele dagen eerder al dicht. Horecaondernemers verkeren in zwaar weer. De vaste lasten lopen door, terwijl er geen tot nauwelijks inkomsten zijn. Uit representatief onder ...

23 februari 2021
Horeca naar de stembus deel één: VVD

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

28 januari 2021 Branded Content
Hera HRI: nieuwe hotel operating partner en investeerder

Getooid met de naam van de echtgenote van oppergod Zeus is Hera HRI een nieuwe flexibele hotelpartner gericht op het acquireren en beheren van hotelvastgoed. Dat het bedrijf nu wordt gelanceerd is geen toeval. Door de pandemie staat de wereld stil. Er wordt nauwelijks gereisd, zakelijke evenement ...

12 januari 2021 Wet- en regelgeving Corona
Lockdown verlengd, hotels 'gewoon' open

De horeca blijft nog zeker tot 9 februari gesloten, hotels mogen wel 'gewoon' open blijven. Dat maakte premier Mark Rutte op 12 januari bekend tijdens de persconferentie. Hotels mogen naast zakelijke gasten, ook recreatieve gasten ontvangen. Eerder meldde De Telegraaf dat hotels de dupe z ...

30 december 2020 Interview KHN
Het jaar van Dirk Beljaarts

De coronacrisis overviel iedereen, ook Dirk Beljaarts. De algemeen directeur van KHN spreekt in een openhartig vraaggesprek over het meest bewogen jaar uit zijn carrière, de lobby in Den Haag, de toekomst van KHN en de strijd van horecaondernemers. “Het water staat menig ondernemer tot ...

18 december 2020 Economie
Verkopen van het hotel, zo gaat dat

De verkoop van het hotel is een intensief traject. Van de beslissing tot verkoop tot de laatste handtekening; een emotionele, juridische en zakelijke rollercoaster. Hospitality Management zet, in samenwerking met Invast Hotels, de stappen uiteen. Het verkopen van het hotel begint bij de beslissin ...

18 december 2020 Economie Corona
ING: 2021 jaar van herstel voor horeca, hotels en cafés herstellen langzamer

Met de verzwaarde lockdown is in de horeca de turbulentie nog niet voorbij. De sluiting en de coronamaatregelen zijn een hard gelag voor de sector en na een omzetverlies van 40% in 2020 begint 2021 zeer stroef. Dit beeld kan mede dankzij de komst van vaccins echter ook snel kantelen. Naar verwach ...

10 december 2020 Interview Longread
Familiebedrijven goed voor kwart omzet BV Nederland

De Nederlandse economie draait voor een groot deel op familiebedrijven. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat Nederland ruim 270.000 familiebedrijven telt en goed is voor ruim 403 miljard euro omzet over het jaar 2018. Na landbouw, visserij en bosbouw zijn de meeste familiebedrijven te vinden in de h ...

9 december 2020 Economie Corona
NOW blijft begin 2021 gelijk aan vierde kwartaal 2020

Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de corona-maatregelen gesloten zijn. Met ...

20 november 2020 Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

25 september 2020 Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

9 september 2020 KHN Corona
KHN: Gevolgen van het coronavirus voor hotels zijn ongekend

Het coronavirus heeft de hotelsector hard getroffen. Hotels hebben hun deuren niet hoeven sluiten, maar tijdens de lockdown kwamen er nauwelijks gasten; de bezettingsgraad en omzet waren nihil. Ook de omzet van de afgelopen drie maanden is niet te vergelijken met voorgaande jaren. Waar veel hotels a ...

8 september 2020 Economie
Ewout Hoogendoorn duidt cijfers HOSTA rapport 2020

Afgelopen weken verschijnen er beelden van hoe slecht het gaat in de hotellerie en worden hapsnap voorbeelden gegeven hoe de hotellerie moet veranderen. Grote hotels staan leeg, dus ze moeten worden omgezet naar studentenhuisvesting, kantoren, appartementen, alles als het maar geen hotel meer is. ...

25 augustus 2020 Economie Corona
Bijna drie kwart minder gasten in toeristische accommodaties

In het tweede kwartaal van 2020 ontvingen toeristische accommodaties 72 procent minder gasten dan een jaar eerder. De daling loopt uiteen van 82 procent in Noord-Holland tot 53 procent in Friesland. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. De verblijfsrecreatie – zoals hotels, huisje ...

21 augustus 2020 KHN Corona
KHN verliest kort geding om coronabeperkingen in de horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft een zaak tegen de Nederlandse Staat over de coronabeperkingen verloren. Vrijdag heeft de rechter geoordeeld dat de regels niet versoepeld hoeven te worden door de overheid. Het besluit van het kabinet om voorlopig geen versoepelingen voor de horeca door te vo ...

7 augustus 2020 David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

24 juli 2020 Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

15 juli 2020 Interview Longread
Las Hotellas: "Kwaliteit zal nu boven komen drijven"

Githa van Vilsteren Githa van Vilsteren is sinds 2011 directeur van Landgoed De Wilmersberg in het Twentse De Lutte. Ze werkte voor haar carrière als hotelier onder andere als Manager Relatiebeheer voor War Child.  ...

13 juli 2020 Economie Corona
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl ...

8 juli 2020 Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli ...

7 juli 2020 Economie Corona
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl ...

9 juni 2020
"Leuk, al die leisuregasten, maar de zakelijke gast brengt meer omzet"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

25 mei 2020
Art Hotel Spaander Volendam failliet

Het Art Hotel Spaander in Volendam is failliet. Het bijna 140 jaar oude hotel hoorde vrijdag het faillissement uitgesproken worden door rechtbank Noord-Holland. Het hotel was in trek bij Aziatische toeristen, die vanwege de coronacrisis ons land niet meer bezoeken. Of er een doorstart mogelijk i ...

6 mei 2020 KHN Corona
KHN voorzichtig positief, noodplan horeca essentieel

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is voorzichtig positief. De vandaag aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet biedt voor het eerst concreet perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente lockdown in Nederland hebben de branche ke ...

23 april 2020 Interview Corona
"Voor veel bedrijven is het einde oefening zonder extra steun"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

22 april 2020 Wet- en regelgeving Hotel & Recht
De franchiseketens in de COVID-19 crisis

Het openbare leven wordt gegijzeld door COVID-19 en de daaraan gerelateerde maatregelen. Uit alle macht proberen ondernemers aan de ene kant kosten te besparen en aan de andere kant creatieve manieren te vinden om de inkomstenstroom niet volledig op te laten drogen. Het is duidelijk dat niet alle on ...

17 april 2020 Corona
Utrechts hotel failliet verklaard

Faillissementen zijn in deze tijden van crisis onontkoombaar. Wanneer we het faillisementendossier raadplegen, zien we vandaag een hotelonderneming waarbij een faillissement is uitgesproken. Het betreft Hotel Exploitatie Utrecht B.V., dat gevestigd blijkt te zijn op de plek van het relatief nieuwe h ...

9 april 2020 Corona
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

9 april 2020 Economie Corona
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening. ...

3 april 2020 Economie Corona
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla ...

2 april 2020 Corona
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

2 april 2020 Interview Corona
Gevoelig punt: "Misschien moeten werknemers ook wat inleveren"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit twaalfde hoofdstuk ...

26 maart 2020
Coronadagboek Bart Reints Bok: "Ik ontving een absurde e-mail van Emesa"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit zevende hoofdstuk b ...

12 februari 2018 Economie Achtergronden
CBS: relatief meeste faillissementen in de horeca

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is opnieuw gestegen. In januari 2018 zijn er 5 bedrijven meer failliet verklaard dan in december 2017, meldt het CBS. In december steeg het aantal faillissementen met 17. De meeste faillissementen in januari zijn uitgesproken in de handel. Ontwikkeling ...

13 december 2017 Economie
November: relatief meeste faillissementen in de horeca

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gedaald. In november 2017 zijn er 8 bedrijven minder failliet verklaard dan in oktober, meldt het CBS. Deze daling volgt op stijgingen in september en oktober. De meeste faillissementen in november zijn uitgesproken in de handel en relatief de meeste in ...

11 september 2017 Economie
Relatief meeste faillissementen in de horeca

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is verder gedaald. In augustus 2017 zijn er 39 bedrijven minder failliet verklaard dan in juli, meldt het CBS. Het aantal faillissementen bereikte het laagste niveau in deze eeuw. De meeste faillissementen in augustus zijn uitgesproken in de handel, relatie ...

7 juni 2017
Hotel Merici in Sittard is failliet

Viersterrenhotel Merici in Sittard is dinsdag failliet verklaard, zo lazen wij op wijlimburg.nl. Op dit moment is het hotel van eigenaar Jean Paul Hamelaars nog wel geopend. Er wordt gekeken of een doorstart mogelijk is. Nog een hotel Merici telt 48 kamers en werd enkele jaren geleden geopend. ...

6 juni 2017 Interview F&B
Populariteit van culinaire arrangementen neemt toe

Peter Postma van Restaurant en Hotel Kaatje bij de Sluis vertelde in de uitgave Hotel & Food & Beverage dat een zeer groot deel van de bezetting, van zowel het restaurant als het hotel, komt uit de samenwerking met Kras. De organisatie biedt op dit moment 29 culinaire reizen - naar restauran ...

2 juni 2017 Economie Hotelbouwplannen
Hotelvastgoed transacties 2016: stijgende transactieomvang

In 2016 werd voor meer dan 482 miljoen euro aan hotelvastgoed verkocht in Nederland. Dit is een stijging van 9 procent ten opzichte van 2015. Dit blijkt uit de jaarlijkse update van de unieke hotel-database van Invast Hotels, waarin inmiddels ruim 1.500 hotels in Nederland zijn opgenomen. Naast de k ...

31 mei 2017 Economie
Omzet horeca groeit met 3 procent in eerste kwartaal

Reactie KHN Voorzitter Robér Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is tevreden met de cijfers. Toch plaatst hij een kanttekening . “We zitten als branche nog steeds in de lift, dus dat is mooi. Maar we moeten de CBS-cijfers, die vandaag verschenen, iets nuanceren: we zien ook me ...

15 september 2016
Beroerde zomerperiode Nederlandse horeca

Hoewel het de afgelopen dagen bijzonder zonnig is, gingen er in augustus 2016 maar liefst 27,3% meer bedrijven failliet dan het jaar ervoor in augustus. Dit blijkt uit cijfers van Creditsafe, online aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten. Opmerkelijk, want het aantal faillissementen in Nederlan ...

31 augustus 2016 Economie
Meer omzet voor horeca in tweede kwartaal

De omzet van de horeca is in het tweede kwartaal van 2016 met 4,8 procent toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De omzet groeit hiermee al drie jaren op rij. Ook de werkgelegenheid en het aantal starters bleven groeien. In de eerste twee maanden van het tweede kwartaal ware ...

8 juli 2016 Economie
Relatief meeste bedrijven failliet verklaard in de horeca

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In juni 2016 zijn er 38 faillissementen meer uitgesproken dan in mei, meldt CBS. De stijging volgt op drie maanden met een daling. De meeste faillissementen in juni zijn opnieuw uitgesproken in de handel. Dalende trend Het aantal uitg ...

18 mei 2016
2015: Groter verschil in hoteltransacties

In 2015 werd voor bijna 442 miljoen euro aan hotelvastgoed verkocht in Nederland. Dit is een kleine daling in het totale volume ten opzichte van hotelvastgoedtransacties in 2014. Het totaal aantal verkochte kamers in 2015 is echter wel gestegen ten opzichte van 2014. Het verschil in hoteltransactie ...

22 april 2016
Aanslagen in Brussel strop voor hotellerie

De recente aanslagen in Brussel hebben een grote impact gehad op de hotellerie in de stad, net zoals de hoteliers in Parijs na de terroristische aanslagen met lege kamers zaten. Daar stonden de hotels in de week na de aanslag voor de helft leeg. Bovendien is in Brussel de luchthaven zwaar getroffen ...

6 april 2016 Interview Longread
Unieke denkkracht in elke ruimte

Sommige toevalligheden brengen een atheïstisch wereldbeeld aan het wankelen. Stelt u zich voor: een korte rondleiding, voorafgaand aan een interview met de hotelier, door Landhuishotel de Bloemenbeek. Tegen het einde van de rondleiding blijven we even stilstaan bij een ingelijste oude foto van ...

9 maart 2016
In februari 11 horecaondernemingen failliet

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In februari 2016 zijn er 82 faillissementen meer uitgesproken dan in januari, meldt CBS. Het aantal faillissementen is het afgelopen halfjaar bijna onafgebroken toegenomen. Alleen in januari was er een daling. De meeste faillissementen zijn uit ...

8 februari 2016
ING verwacht aanhoudende groei horeca

De koopkrachtplus blijkt positief voor horeca en detailhandel, meldt ING. Het toenemende vertrouwen bij consumenten is gunstig voor de horeca. Sterke fase voor omzetgroei in horeca Het samenvallen van het huidige economische herstel in Nederland en de toestroom van toeristen is een gouden com ...

12 januari 2016
2015: 22 procent minder faillissementen

Vorig jaar zijn in Nederland 6303 bedrijven failliet gegaan, een daling van 22 procent ten opzichte van 2014. In 2015 gingen 1756 edrijven minder failliet dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de gegevens van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. De meeste faillissementen vonden plaats in de groot- ...

26 januari 2015
Hotel De Oorsprong blijft nog open

Het failliete hotel De Oorsprong in Sint Nicolaasga zal tot minstens eind februari open blijven, aldus de curator. Er worden gesprekken gevoerd met overnamekandidaten; een mogelijkheid is, dat de eigenaren van het hotel, restaurant en de rest van het complex de exploitatie zelf gaan verzorgen. ...

15 september 2014
Hotel Bieze gaat voor overname

Hotel en restaurant Bieze in Borger heeft drie kandidaten die in beeld zijn voor een overname. De Vrienden van Hotel Bieze BV is een samenwerking van ondernemers uit het dorp, die gezamenlijk het pand in bezit hebben. Doorstart De kandidaten mogen een plan voor de doorstart maken en degene met ...

1 juli 2014
Meer hotels failliet

In het eerste half jaar van 2014 zijn er in Nederland 4010 bedrijven failliet gegaan, dit is ruim 22 procent minder dan in dezelfde periode van 2013 (5154 faillissementen). In het eerste kwartaal was al een daling te zien van het aantal faillissementen en deze daling zet nu verder door in het twee ...

8 mei 2014
Opvallend veel hotels failliet

Faillissementsdossier.nl heeft bekend gemaakt dat het aantal faillissementen in de horeca is toegenomen in de eerste vier maanden van dit jaar. De algehele trend is behoorlijk positief: in de meeste sectoren nam het aantal faillissementen juist sterk af. Veel hotels over de kop In de horeca g ...

8 oktober 2013
Helft minder horeca failliet in september

Een zwaluw maakt nog geen (na)zomer, maar in de maand september van dit jaar is de helft minder horecabedrijven failliet gegaan. Dit ten opzichte van dezelfde maand in 2012. Vorig jaar gingen nog 48 horecazaken over de kop, dit jaar waren dat er 24. Dat blijkt uit cijfers van Faillissementsdossier ...

12 augustus 2013
Juli nieuw record faillissementen horeca

In de horeca ligt het aantal faillissementen, gemeten over de afgelopen vijf jaar, nog erg hoog. Juli 2013 brak zelfs het record wat betreft het aantal horecabedrijven waar een bankroet over is uitgesproken. Dat blijkt uit data van Faillissementsdossier.nl die de redactie van horecavakbladenuitgev ...

6 mei 2013
Record faillissementen Belgische horeca

In België zijn vorig jaar een recordaantal bedrijven in de horeca bankroet gegaan. Ten opzichte van vijf jaar geleden is er sprake van een toename van 28 procent. In 2012 gingen er bij onze zuiderburen 1.945 horecazaken over de kop. Onder dit aantal zitten 1.141 restaurants. Hiermee is een nieuw ...

23 januari 2013
Daling faillissementen hoogst in horeca

De Nederlandse horeca heeft in 2012 minder bedrijven bankroet zien gaan dan in 2011. Sterker nog, het aantal bedrijven dat over de kop ging daalde in de horeca het hardst van alle sectoren. Geen eenmanszaken Dit blijkt uit cijfers van het CBS. In de cijfers van de statistici uit Den Haag zijn e ...

14 januari 2013
In de ban van het bier

De strijd om verstikkende biercontracten is weer opgelaaid. Onlangs publiceerde SEO een nieuw rapport over de Nederlandse biermarkt. Conclusie: er is geen effectieve concurrentie. Op de rug gebonden De horeca is de dupe van een verziekte biermarkt, zo staat in _Naar concurrentie op de tap_, gesc ...

20 december 2012
Meer faillissementen, horeca herstelt

Het aantal failliete bedrijven in Nederland heeft in 2012 een nieuw record bereikt. De horeca, in 2011 de branche waar de faillissementen het meeste stegen, vertoont een licht herstel. Meeste herstel bij cafés en restaurants Vooral minder restaurants en cafés sloten in 2012 hun deuren. Het aan ...

17 december 2012
Groothandel VerServer failliet verklaard

Foodservicebedrijf VerServer uit Apeldoorn en zusterbedrijf Groente- en Fruithandel Heemskerk zijn door de rechtbank failliet verklaard. Een strafrechtelijk onderzoek doen de bedrijven waarschijnlijk de das om. Witwaspraktijken De rechtbank in Zutphen deed donderdag 13 december uitspraak in verb ...

28 november 2012
Meldpunt faillissementsfraude horeca

FNV Horeca opent een meldpunt om fraude bij faillissementen in de horeca aan te kaarten. De vakbond heeft dit gedaan, omdat ze de afgelopen periode steeds meer signalen hierover heeft ontvangen. Faillissementsfraude Als een werkgever bankroet gaat en er een nieuwe exploitant is die de zaak overn ...

23 oktober 2012
Minder faillissementen in hotellerie

Terwijl het totale aantal faillissementen blijft stijgen, is het aantal horecabedrijven dat bankroet gaat in de eerste drie kwartalen van dit jaar relatief sterk gedaald. Vooral in de hotellerie. Daling van 28 procent Dit blijkt uit cijfers die Faillissementsdossier.nl vandaag bekend heeft gem ...

14 augustus 2012
Panesco wordt PANESCOFOOD.COM

Panesco laat weten dat de huisstijl een grote verandering zal ondergaan per 1 september. Het bedrijf staat bekend als topleverancier van authentieke en zeer aantrekkelijke diepvriesproducten voor de horeca. Vernieuwing Het bedrijf zorgt er regelmatig voor dat het assortiment wordt vernieuwd en a ...

14 februari 2012 Columns Hans van Spronsen
Uw strijdplan voor 2012

Alle trends voor 2012 zijn in december voorbijgekomen, en de mediababbels over hoe slecht het wel niet gaat in de horeca - en hoe slecht het zal gaan in 2012 - hebben we ook weer gehad. En nu? Hoe gaat u het oppikken, zodat uw bedrijf niet wordt bijgeschreven op de lijst met faillissementen? Uw stri ...

20 oktober 2011 Hotelbouwplannen
Wellness & beauty: Werken aan wellness

De wellnesscentra zijn in opmars. Vooral de dagcentra, dus zonder hotel erbij, schieten als paddestoelen uit de grond. Maar dat duurt niet lang meer. Naar verwachting zal de groei van de dagcentra stagneren en het aantal faillissementen toenemen, doordat het aanbod groter is dan de vraag. Extra bijz ...

3 augustus 2011
CBS: faillissementen horeca stijgen fors

Het aantal faillissementen in Nederland is in vrijwel alle branches gedaald. Een opvallende uitzondering is de horeca: in deze bedrijfstak was het aantal faillissementen maar liefst 42 procent hoger dan in de eerste zes maanden van 2010, zo becijfert het CBS. Kleine zaak houdt hoofd niet boven w ...

8 april 2011
Meer horecazaken failliet in eerste kwartaal

Er zijn in het eerste kwartaal van 2011 meer horeca-bedrijven failliet gegaan in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Uit cijfers blijkt dat er 153 horecazaken de deuren noodgedwongen moesten sluiten. In het eerste kwartaal van 2010 waren dat er nog 106. Landelijk minder zaken over ...

30 maart 2011
ING: 'Lichte groei horecasector in 2011'

Dit jaar zal de horeca weer positieve cijfers laten zien, verwacht het ING Economisch Bureau. Hoewel het slechts een lichte groei betreft, is het een welkome ontwikkeling na drie jaar van krimp. Evenals in de tweede helft van 2010 bepaalt de positieve ontwikkeling van de hotelsector de opwaartse tre ...

8 februari 2011
Meer faillissementen in horeca en bouw

In 2010 zijn er in totaal 96.000 faillissementen uitgesproken in Nederland. Dat is 9 procent minder dan in 2009, zo becijfert het CBS dinsdag. Het lichte economisch herstel in 2010 is ook terug te zien in de uitgesproken faillissementen. Alleen in de horeca (+ 7 procent) en in de bouw (+ 20 procent) ...

15 november 2010
Uitreiking van de Lekker awards 2011

Broeierig warm was het op donderdag 15 november in één van de zalen van het schip De Rotterdam. En al was er toch het een en ander uitgelekt bij Chiels radioshow nog steeds was niet alles naar bekend wat betreft de ranking van de top 20. Makkie Mulder, hoofdredacteur van Lekker, maakte de namen be ...

10 mei 2010
Betaalgedrag remt economisch herstel

Het betaalgedrag in Nederland moet beter om economisch herstel te stimuleren. Niet betaalde rekeningen kosten het Nederlandse bedrijfsleven zo'n 10 miljard, blijkt uit onderzoek gedaan door de European Payment Index 2010 van Intrum Justitia het grootste onderzoek naar betalingsgedrag in Europa. Snel ...

11 april 2009 Financieel Ondernemen
Een goed doordachte overdracht is lonend

De media buitelen over elkaar heen in hun zucht naar negatieve berichtgeving; dat doemdenken treft ook de hotellerie. Dalende bezettingsgraden, kamerprijzen die 'gedumpt' worden... Dagbladjournalisten kijken graag naar de korte termijn. Het kan zoveel positiever! Veel faillissementen zijn ...

13 maart 2009
'Hoteliers gaan al uit van faillissementen ketens'

Een survey onder 261 Europese hotel-executives heeft een slechter dan verwacht beeld opgeleverd. Meer dan driekwart van de ondervraagden (79 procent) voorspelt dat de komende twaalf maanden er faillissementen zullen worden aangevraagd door hele hotelketens. Vier op de tien sleutelfiguren uit de Euro ...

22 januari 2009
Faillissementen horeca nemen niet toe

Er is in de horeca (nog) geen sprake van een forse toename van het aantal faillissementen, in tegenstelling tot de sectoren handel en zakelijke dienstverlening. Het jaar 2008 wijkt wat betreft het aantal horecabedrijven dat bankroet ging niet af ten opzichte van 2007. In de laatste maanden van vorig ...

14 augustus 2008
Aantal faillissementen horeca daalt sterk

In de eerste helft van 2008 is het aantal faillissementen met meer dan een vijfde gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Dit is de sterkste afname sinds het begin van 2006, toen de daling inzette, aldus het CBS. Het aantal faillissementen nam het sterkst af in de industrie en horeca. In de bedrij ...

10 september 2002 Economie Longread
HOSTA 2002 rapport: alles is relatief?

Op 9 september 2002 presenteerde Horwath Consulting de 25e Hotel Statistieken: HOSTA 2002. De beschikbaarheid van 25 jaar cijfermateriaal biedt een uitgelezen kans om de huidige bedrijfsresultaten in een historisch perspectief te plaatsen. Zit de Nederlandse hotellerie in een dip, of stellen we ons ...

7 juni 2002 Economie
Hogere prijzen houden omzet op peil

De horecabestedingen zijn in het eerste kwartaal van 2002 met 4,9% gestegen ten opzichte van begin 2001. Het zijn vooral de hogere prijzen die de omzet op peil houden. In termen van hoeveelheden (volume) was er sprake van een daling. De prijzen zijn gestegen vanwege hogere exploitatiekosten. Dive ...

22 oktober 2000 Economie Financieel
Hotelsector profiteert bovengemiddeld van gunstig economisch klimaat

Het gaat goed met de horeca in Nederland; vooral met de vaderlandse hotellerie. Dat blijkt uit ‘Horeca in cijfers 2000’, een publicatie van het bedrijfschap Horeca en Catering, die op 1 september is verschenen. Het verslag signaleert over de periode medio 1999 - medio 2000 verschillende ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: