Douwe Egberts opent pop-up restaurant op Horecava

9 januari 2017 | Jorien Slager

Voor het eerst in haar bestaan opent Douwe Egberts een restaurant: ‘The House’. Naast dagelijkse lunches bereiden drie Nederlandse topchefs vanuit een open keuken een bijzonder culinair programma tijdens gastchef optredens. De Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

Gedurende de Horecava kan er geluncht en gedineerd worden in pop-up restaurant ‘The House’ op de stand van JACOBS DOUWE EGBERTS (JDE) Professional. De koffiebrander heeft drie topchefs uitgedaagd om koffie en thee op bijzondere wijze te verwerken in de gerechten. Chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant RIJKS® heeft voor deze gelegenheid een aantal exclusieve gerechten ontwikkeld voor een dagelijkse lunch. Daarnaast verzorgen verschillende gastchefs een diner voor genodigden. Zo ook het team van restaurant De Hoefslag uit Bosch en Duin onder leiding van Chefkok Raoul Meuwese en het team van Restaurant De Kersentuin uit Amsterdam onder leiding van chefkok Wessel Ruijmgaart. De Kersentuin is onderdeel van Bilderberg Hotels, tevens een partner van Douwe Egberts.

Gerechten geïnspireerd op koffie en thee

Chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant RIJKS®: “Zowel Douwe Egberts als RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, zijn merken met een Hollandse signatuur. Om die reden voelde het natuurlijk om een aantal gerechten, geïnspireerd op de koffie van Douwe Egberts en thee van Pickwick te creëren. Ik heb veel zin om de gasten hiervan te laten genieten.”

Koffie en thee verbindt 

Naast pop-up restaurant ‘The House’ leren bezoekers op de stand van Douwe Egberts alles over slow coffee, foodpairing en koffiespecials tijdens de workshops van koffiemerk Piazza D’Oro onder leiding van een barista. Er is tevens een Pickwick ice(d) tea bar waar theesommelier Jerry van Daalen dagelijks horeca ondernemers laat genieten van warme en koude theespecials met diverse verse fruitsoorten en kruiden. Bovendien is er een ‘machine experience’ met complete concepten zoals The Bean. Dit is een self service koffiebar waar bezoekers diverse premium koffievariaties kunnen proeven, zoals een latte macchiato caramel sea salt. Vanuit de Douwe Egberts bar worden de gehele dag diverse koffiespecials geserveerd en tevens kunnen bezoekers hier terecht voor een coffee to go. 

“Douwe Egberts wil mensen dichter bij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een moment om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt”, zegt Sander van der Linden, Marketing Director Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux. “Met onze activiteiten op de Horecava vakbeurs laten we zien dat onze koffie en thee mensen met elkaar verbindt, altijd en overal, al meer dan 260 jaar.”

Tentoonstelling

Onderdeel van de samenwerking van D.E en het Rijksmuseum is een tentoonstelling geïnspireerd op bekende schilderijen als de ‘Nachtwacht’, Het Melkmeisje en De Staalmeesters. Deze werken zijn te bewonderen op de stand van Douwe Egberts tijdens de beurs. Het restaurant ‘The House’ is inmiddels volgeboekt.

Overig nieuws

Awards NH Hotels Hotelketens
NH Hotels uitgeroepen tot Beste Hotelketen 2016

NH Hotel Group mag zich de beste hotelketen van Nederland noemen. De keten won de prijs 'Beste Hotelketen 2016' van Hotels.nl, dankzij de goede reviews van gasten op de website. In totaal zijn er meer dan 43.000 reviews ingevuld, waarbij gekeken is naar de prijs en kwaliteitverhouding, hygi&...

Hotelbouwplannen Hotel
Theaterhotel Venlo en De Maaspoort sluiten partnerschap

Het nieuwe te openen Theaterhotel Venlo en De Maaspoort Theater & Events gaan samenwerken. De samenwerking zal zich manifesteren op diverse vlakken van de bedrijfsvoering van het hotel en het theater. De samenwerking is ondertekend door Gijs Hendrikx van het Theaterhotel Venlo en theaterdirecteu...

Economie Toerisme
Nederlanders wereldwijd minst bereid salaris in te leveren voor extra vakantiedagen

Ondanks dat Nederlanders gemiddeld 25 vakantiedagen per jaar krijgen, heeft bijna de helft van hen (45 procent) het gevoel dat ze eigenlijk te weinig vakantietijd heeft. De bereidheid om salaris in te leveren voor extra vakantiedagen is echter met vier procent het laagste wereldwijd. Daarentegen zij...

Hotelbouwplannen
Nieuw hotel in voormalige Amerikaanse ambassade Den Haag

Buurtcafé  Eind 2016 kreeg Jos de Winter de vraag of hij wellicht interesse had in het pand aan de Willem de Zwijgerstraat in Utrecht-oost. Het besluit om een tweede Nieuwe Dikke Dries te openen was snel genomen. "Het zit op een hele leuke locatie, daarnaast denk ik echt dat Nieuwe Dikke Dries ...

Amsterdam Airbnb
Indoor kamperen in Amsterdam via Airbnb: 326 euro!

Indoor kamperen. Ooit van gehoord? Op Airbnb vind je een locatie in de Amsterdamse Pijp, waar je voor omgerekend 326 euro per nacht een nachtje indoor kunt kamperen. Doordeweeks is de ruimte in gebruik als aikido-lesruimte, maar in het weekend worden er tentjes geplaatst. De logées hebben ...

Hotel Achtergronden
13-jarige jongen huurt Amstel Hotel af voor bar mitswa

Ongelofelijk. Een 13-jarige jongen huurde het gehele Amstel Hotel af om zijn bar mitswa te vieren. Binnen de Joodse gemeenschap wordt met de bar mitswa de spitituele volwassenheid gevierd, en meer dan eens wordt er dan groots uitgepakt. Toch zal niet iedereen het geld hebben om een dergelijk feest t...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: