Douwe Egberts opent pop-up restaurant op Horecava

9 januari 2017 | Jorien Slager

Voor het eerst in haar bestaan opent Douwe Egberts een restaurant: ‘The House’. Naast dagelijkse lunches bereiden drie Nederlandse topchefs vanuit een open keuken een bijzonder culinair programma tijdens gastchef optredens. De Horecava vindt plaats van 9 t/m 12 januari 2017 in RAI Amsterdam.

Gedurende de Horecava kan er geluncht en gedineerd worden in pop-up restaurant ‘The House’ op de stand van JACOBS DOUWE EGBERTS (JDE) Professional. De koffiebrander heeft drie topchefs uitgedaagd om koffie en thee op bijzondere wijze te verwerken in de gerechten. Chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant RIJKS® heeft voor deze gelegenheid een aantal exclusieve gerechten ontwikkeld voor een dagelijkse lunch. Daarnaast verzorgen verschillende gastchefs een diner voor genodigden. Zo ook het team van restaurant De Hoefslag uit Bosch en Duin onder leiding van Chefkok Raoul Meuwese en het team van Restaurant De Kersentuin uit Amsterdam onder leiding van chefkok Wessel Ruijmgaart. De Kersentuin is onderdeel van Bilderberg Hotels, tevens een partner van Douwe Egberts.

Gerechten geïnspireerd op koffie en thee

Chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant RIJKS®: “Zowel Douwe Egberts als RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum, zijn merken met een Hollandse signatuur. Om die reden voelde het natuurlijk om een aantal gerechten, geïnspireerd op de koffie van Douwe Egberts en thee van Pickwick te creëren. Ik heb veel zin om de gasten hiervan te laten genieten.”

Koffie en thee verbindt 

Naast pop-up restaurant ‘The House’ leren bezoekers op de stand van Douwe Egberts alles over slow coffee, foodpairing en koffiespecials tijdens de workshops van koffiemerk Piazza D’Oro onder leiding van een barista. Er is tevens een Pickwick ice(d) tea bar waar theesommelier Jerry van Daalen dagelijks horeca ondernemers laat genieten van warme en koude theespecials met diverse verse fruitsoorten en kruiden. Bovendien is er een ‘machine experience’ met complete concepten zoals The Bean. Dit is een self service koffiebar waar bezoekers diverse premium koffievariaties kunnen proeven, zoals een latte macchiato caramel sea salt. Vanuit de Douwe Egberts bar worden de gehele dag diverse koffiespecials geserveerd en tevens kunnen bezoekers hier terecht voor een coffee to go. 

“Douwe Egberts wil mensen dichter bij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een moment om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt”, zegt Sander van der Linden, Marketing Director Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux. “Met onze activiteiten op de Horecava vakbeurs laten we zien dat onze koffie en thee mensen met elkaar verbindt, altijd en overal, al meer dan 260 jaar.”

Tentoonstelling

Onderdeel van de samenwerking van D.E en het Rijksmuseum is een tentoonstelling geïnspireerd op bekende schilderijen als de ‘Nachtwacht’, Het Melkmeisje en De Staalmeesters. Deze werken zijn te bewonderen op de stand van Douwe Egberts tijdens de beurs. Het restaurant ‘The House’ is inmiddels volgeboekt.

Overig nieuws

HM Hotelketens 2017 is uit!

Als uitgever van Hospitality Management krijgen wij veel vragen over hotelketens. Welke ketens en samenwerkingsverbanden zijn actief in Nederland? Hoeveel hotels zijn aangesloten? Hoeveel kamers en zalen bieden zij aan? Het beantwoorden van deze vragen is geen sinecure. Het vraagt veel tijd en preci...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Amstel Hotel start met restauratie tijdens 150-jarig bestaan

InterContinental Amstel Amsterdam startte gisteren met een grondige restauratie van het dak en de façade. De restauratie valt samen met het 150-jarig bestaan van het iconische hotel. Foto - HBMEO/Alexander Sporre? Restauratie Tijdens de restauratie wordt de buitenkant in oude staat...

Hotelbouwplannen Van der Valk
Van der Valk wil hotel bouwen in Heerenveen

Het Van der Valk-concern heeft interesse in de bouw van een hotel in de gemeente Heerenveen. Het hotel moet gebouwd worden aan de A32 bij Skoatterwâld en Oranjewoud. De gemeente wil, in overleg met het Van der Valk-concern, uitzoeken wat de komst van dit nieuwe hotel betekent voor het onde...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Inntel Hotels bouwt nieuw hotel in Amsterdam

Inntel Hotels heeft samen met Oostenburg SGN een koopovereenkomst gesloten voor een nieuw te bouwen op Oostenburg in Amsterdam. Het viersterrenhotel krijgt de naam Inntell Hotels Landmark Oostenburg en moet in 2020 worden opgeleverd. In het hotel komen 300 kamers, deels met sauna en whirlpool. Op...

Marketing
'Nederlandse hotels laten contentmarketing nog links liggen'

Afgelopen jaar is door ensanne.nl onderzoek gedaan naar het gebruik van contentmarketing binnen de Nederlandse sterrenhotels. ensanne.nl, eenonline uitgeverij gericht op de leisure-en hospitalitysector, onderzocht hoe contentmarketing gebruikt wordt in de Nederlandse hotelbranche. Het best practise ...

Fletcher Hotelketens
Fletcher Hotels neemt zes Princess hotels over

Zes hotels van Princess Hotel Collection worden overgenomen door Fletcher Hotels. Per 6 maart 2017 gaan de hotels verder onder de Fletcher vlag. Fletcher Hotels koopt zowel de exploitatie als het vastgoed van de volgende hotels: Hotel Amersfoort, Hotel Loosdrecht- Amsterdam, Hotel Epe-Zwolle, Hotel...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: