AF&BM: Interview met Bobby van Galen

2 november 2015 |
AF&BM: Interview met Bobby van Galen<

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

Foto: Bobby van Galen werd in 2015 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year’

Even voorstellen…
"Ik ben Bobby van Galen (35), winnaar van de ‘F&B Professional of the Year 2015’ en sinds 2014 eigenaar van ‘Tramrestaurant Hoftrammm."

Waarom heb je meegedaan?
"Ik ben genomineerd."

Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?
"Ik denk dat het feit dat ik geen hotelschool heb gedaan én dat ik heb gewonnen in de rol van zelfstandig ondernemer, mij het meest heeft onderscheiden. Zeker omdat de andere finalisten werkzaam waren in de hotellerie. Misschien verrassend, maar in mijn ogen onderstreept die ontwikkeling juist de gedachte van de AF&BM. Food en beverage gaat verder dan alléén hotellerie."

Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?
"Ik zie het als een vorm van erkenning. Naast de nodige publiciteit heeft met mij als ondernemer ook in een positief daglicht gezet. Mijn restaurant ‘Hoftramm’ is mede hierdoor gegroeid en heeft nog meer bekendheid gekregen."

Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?
"Ik heb ontzettend veel interessante mensen leren kennen. Daarnaast leer ik enorm van de bijeenkomsten die gepaard gaan met het lidmaatschap van de AF&BM, dat als extra prijs is aangeboden. Als ik heel eerlijk ben is het niet zo dat de prijs heel veel extra deuren heeft geopend, aangezien ik vind dat je daar sowieso altijd, mét of zonder prijs, zelf voor moet zorgen. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, de titel geeft voor mij aan dat ik op de goede weg ben."

Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?
"Ik zou willen zeggen dat iedereen zich moet richten op zijn eigen capaciteiten en talenten. Probeer je zo goed mogelijk te ontwikkelen, zodat je je vak nog beter kunt uitoefenen. Als je dat hebt gedaan, dan zou ik je adviseren om je op te geven voor deze titel. De vakjury beoordeelt of je op de goede weg bent en of jij je voldoende onderscheidt van je vakgenoten. Een finaleplaats of de uiteindelijke titel is dan naar mijn mening de beloning voor de door jouw doorgemaakte ontwikkeling."

Wilt u een inspirerende collega of iemand uit het dynamische F&B vak opgeven voor de titel van ‘F&B Professional of the Year’? Geef dan via "info@afbm.nl"
Voor meer informatie over de AF&BM F&B professional of the Year award 2016 kunt u kijken op de site.
Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Utrecht Longread
Interview: BUNK Hotels geeft het Nederlandse hotellandschap extra glans

Robin Hagedoorn (links op de openingsfoto) en Joachim de Looij stralen van oor tot oor. Hun BUNK Hotel in Utrecht opent op 20 juni de deuren voor de allereerste gasten en wij mochten alvast een kijkje nemen in de Westerkerk die omgetoverd wordt tot hotel. Eenmaal binnen, blijken de bouwvakkers nog d...

Achtergronden
Op deze manier houd je je aan de privacyregels in je hotel

Ben jij bang om ongastvrij te zijn als je je aan privacyregels houdt? Denk jij dat het een enorme rompslomp is om de privacy in je hotel op orde te krijgen? Heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Lees dan vooral even verder, want we hebben een aantal bruikbare tips voor je. Het zorgvuldi...

Hotel
Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam lanceren We are Amsterdam

Gelegen aan de Prins Hendrikkade, direct tegenover het Centraal Station, is een uniek aanbod van twee fantastische hotels: Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam, die samen alle voordelen van een complete ervaring bieden. Een schat aan verbonden faciliteiten op één loc...

Advertorial
Walk-In met accessoires: een design met veel toegevoegde waarde

De veelzijdige accessoires van HÜPPE Select+ vullen nu elke moderne Walk-In douche perfect aan. Één design met veel toegevoegde waarde, esthetisch, tijdloos mooi en functioneel. De veelzijdige accessoires zijn niet alleen nuttig voor uw gasten, ze zorgen ook voor veel extra comfor...

Economie Internationaal
Goldman Sachs richt pijlen op overname B&B Hotels

Er zijn exclusieve gesprekken gaande tussen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs en investeerder PAI. De gesprekken gaan in dit geval over de overname van B&B Hotels. B&B Hotels telt 476 vestigingen en de zakenbank is bereid 1,9 miljard euro neer te tellen voor de overname, zo lezen we in...

Economie Toerisme
Buitenlands toerisme groeit vooral buiten grote steden

Door de welvaartsgroei en de grotere bereikbaarheid van bestemmingen blijft het toerisme ook in de komende jaren stijgen. ABN AMRO geeft wel aan dat het tempo hiervan enigszins afneemt door de economische groeivertraging in herkomstlanden van toeristen. Hierdoor vertraagt bijvoorbeeld ook de groei v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: