AF&BM: Interview met Bobby van Galen

2 november 2015 |
AF&BM: Interview met Bobby van Galen

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

Foto: Bobby van Galen werd in 2015 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year’

Even voorstellen…
"Ik ben Bobby van Galen (35), winnaar van de ‘F&B Professional of the Year 2015’ en sinds 2014 eigenaar van ‘Tramrestaurant Hoftrammm."

Waarom heb je meegedaan?
"Ik ben genomineerd."

Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?
"Ik denk dat het feit dat ik geen hotelschool heb gedaan én dat ik heb gewonnen in de rol van zelfstandig ondernemer, mij het meest heeft onderscheiden. Zeker omdat de andere finalisten werkzaam waren in de hotellerie. Misschien verrassend, maar in mijn ogen onderstreept die ontwikkeling juist de gedachte van de AF&BM. Food en beverage gaat verder dan alléén hotellerie."

Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?
"Ik zie het als een vorm van erkenning. Naast de nodige publiciteit heeft met mij als ondernemer ook in een positief daglicht gezet. Mijn restaurant ‘Hoftramm’ is mede hierdoor gegroeid en heeft nog meer bekendheid gekregen."

Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?
"Ik heb ontzettend veel interessante mensen leren kennen. Daarnaast leer ik enorm van de bijeenkomsten die gepaard gaan met het lidmaatschap van de AF&BM, dat als extra prijs is aangeboden. Als ik heel eerlijk ben is het niet zo dat de prijs heel veel extra deuren heeft geopend, aangezien ik vind dat je daar sowieso altijd, mét of zonder prijs, zelf voor moet zorgen. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, de titel geeft voor mij aan dat ik op de goede weg ben."

Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?
"Ik zou willen zeggen dat iedereen zich moet richten op zijn eigen capaciteiten en talenten. Probeer je zo goed mogelijk te ontwikkelen, zodat je je vak nog beter kunt uitoefenen. Als je dat hebt gedaan, dan zou ik je adviseren om je op te geven voor deze titel. De vakjury beoordeelt of je op de goede weg bent en of jij je voldoende onderscheidt van je vakgenoten. Een finaleplaats of de uiteindelijke titel is dan naar mijn mening de beloning voor de door jouw doorgemaakte ontwikkeling."

Wilt u een inspirerende collega of iemand uit het dynamische F&B vak opgeven voor de titel van ‘F&B Professional of the Year’? Geef dan via "info@afbm.nl"
Voor meer informatie over de AF&BM F&B professional of the Year award 2016 kunt u kijken op de site.
Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel Hotelketens
Erwin M. Bruyn wordt Country Manager bij Deutsche Hospitality

Deutsche Hospitality herstructureert haar merkenportfolio. In de toekomst wordt het traditionele merk Steigenberger Hotels & Resorts gecombineerd met het lifestyle merk Jaz in the City om samen het nieuwe 'upscale' segment te vormen. Hierdoor wordt het mogelijk om gezamenlijke synergi&eu ...

Achtergronden
14 jaar geleden in Hospitality Management; Robert Kranenborg

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2007. Een interview met Robert Kranenborgh. In 2007 chef van het met e ...

De stelling van de maand: 2022 wordt nog uitdagender dan 2021

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De tweede stelling luidt ...

Internationaal
Edition Hotels opent 8 hotels wereldwijd

Edition Hotels kondigt haar verdere internationale uitbreiding aan richting eind 2022, met de geplande opening van acht nieuwe accommodaties verspreid over drie continenten. Onder de nieuwe openingen bevinden zich locaties in Rome, Madrid, Dubai, Reykjavik, Tampa, Doha, Mexico's Riviera Maya ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Economie Interview Ewout Hoogendoorn
BORON investeert: 10.000 bedden op 30 locaties

In een tijd dat de hotellerie gebukt gaat onder de gevolgen van het coronavirus, maakt BORON - de investeringsmaatschappij van de familie J.A. Fentener van Vlissingen (oprichter BCD Travel) - bekend flink te investeren in de hotellerie. De plannen liegen er niet om: 10.000 bedden op minimaal der ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: