AF&BM: Interview met Bobby van Galen

2 november 2015
AF&BM: Interview met Bobby van Galen

In oktober barst elk jaar de strijd om de felbegeerde titel ‘F&B Professional of the Year’ van de AF&BM weer los. De afgelopen jaren
zijn uiteenlopende winnaars de revue gepasseerd. Van de klassieke F&B manager tot aan de zelfstandige ondernemer, allemaal winnaars met een reden. Bent u benieuwd wat deze titel de winnaars heeft opgeleverd en hoe ze terugkijken op hun titel? Dat komt goed uit! De winnaars van de afgelopen vijf jaar worden namelijk speciaal voor u op deze site uitgelicht.

~Foto: Bobby van Galen werd in 2015 uitgeroepen tot ‘F&B Professional of the Year’~

*Even voorstellen…*
"Ik ben Bobby van Galen (35), winnaar van de ‘F&B Professional of the Year 2015’ en sinds 2014 eigenaar van ‘Tramrestaurant Hoftrammm."

*Waarom heb je meegedaan?*
"Ik ben genomineerd."

*Wat maakte jou uniek ten opzichte van je medefinalisten?*
"Ik denk dat het feit dat ik geen hotelschool heb gedaan én dat ik heb gewonnen in de rol van zelfstandig ondernemer, mij het meest heeft onderscheiden. Zeker omdat de andere finalisten werkzaam waren in de hotellerie. Misschien verrassend, maar in mijn ogen onderstreept die ontwikkeling juist de gedachte van de AF&BM. Food en beverage gaat verder dan alléén hotellerie."

*Waarom is de titel bijzonder voor je en wat heeft de titel voor je betekend?*
"Ik zie het als een vorm van erkenning. Naast de nodige publiciteit heeft met mij als ondernemer ook in een positief daglicht gezet. Mijn restaurant ‘Hoftramm’ is mede hierdoor gegroeid en heeft nog meer bekendheid gekregen."

*Hoe heeft de titel je tot nu toe geholpen in je carrière?*
"Ik heb ontzettend veel interessante mensen leren kennen. Daarnaast leer ik enorm van de bijeenkomsten die gepaard gaan met het lidmaatschap van de AF&BM, dat als extra prijs is aangeboden. Als ik heel eerlijk ben is het niet zo dat de prijs heel veel extra deuren heeft geopend, aangezien ik vind dat je daar sowieso altijd, mét of zonder prijs, zelf voor moet zorgen. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, de titel geeft voor mij aan dat ik op de goede weg ben."

*Als je andere vakgenoten zou moeten enthousiasmeren om mee te doen, wat zou je dan zeggen?*
"Ik zou willen zeggen dat iedereen zich moet richten op zijn eigen capaciteiten en talenten. Probeer je zo goed mogelijk te ontwikkelen, zodat je je vak nog beter kunt uitoefenen. Als je dat hebt gedaan, dan zou ik je adviseren om je op te geven voor deze titel. De vakjury beoordeelt of je op de goede weg bent en of jij je voldoende onderscheidt van je vakgenoten. Een finaleplaats of de uiteindelijke titel is dan naar mijn mening de beloning voor de door jouw doorgemaakte ontwikkeling."

Wilt u een inspirerende collega of iemand uit het dynamische F&B vak opgeven voor de titel van ‘F&B Professional of the Year’? Geef dan via "info@afbm.nl":mailto:info@afbm.nl zijn of haar naam inclusief motivatie op en wie weet wordt hij of zij de winnaar van 2016!

Voor meer informatie over de AF&BM F&B professional of the Year award 2016 kunt u kijken op de "site.":http://www.afbm.nl/bijeenkomsten/item/f-b-professional-of-the-year-2016

~Julia Bos~

Overig nieuws