Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

20 september 2019 | Thijs Jacobs

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu officieel de titel Patrón Perfectionist Benelux 2019.

Zes finalisten uit Nederland en België namen het tegen elkaar op in een spannende strijd, waarbij de tequila cocktailcreatie draaide om een focus op vakmanschap, presentatie, creativiteit, smaak en balans. Talapanescu wist met zijn cocktail Paragon het onderscheid te maken en hiermee de titel in de wacht te slepen. Wereldwijd hadden meer dan 4500 bartenders zich opgegeven voor de wedstrijd en wist Talapanescu zich bij de 22 finalisten te voegen.

Mooie loopbaan

De Roemeense Talapanescu (30) startte op zijn 21e met zijn bartending carrière en kwam in 2010 naar Amsterdam om zijn kennis verder te ontwikkelen bij House of Bols. Vervolgens werkte hij twee jaar bij Feijoa en is sinds eind 2015 Head Bartender bij de klassieke hotelbar Pulitzer’s Bar van Pulitzer Amsterdam.

Naast deze felbegeerde titel, mag Talapanescu zich nu voegen bij de Patrón Perfectionist Community en zal hij in januari 2020 afreizen naar Mexico om te strijden tijdens de Global Finals Week in Hacienda Patrón. Tijdens deze wereldwijde finale zal hij het opnemen tegen 21 bartenders van over de hele wereld.

Over Patrón Perfectionists

De Patrón Perfectionists cocktailstrijd wordt beschouwd als één van de toonaangevende internationale cocktailcompetities. Dit jaar gaat de competitie zijn 5e jaar in en kunnen bartenders uit 30 landen vanuit zes verschillende continenten deelnemen aan de wedstrijd. Naast dat de competitie naar perfectie zoekt, daagt het de bartenders ook uit om aandacht voor detail en vakmanschap te tonen middels de cocktails en presentatie. Patrón is een premium tequila merk en een bekende speler binnen de dranken van Mexicaanse bodem.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: