Besparing door ICT in datacentrum

26 februari 2014 |
Besparing door ICT in datacentrum<

Alle 18 hotels van Bilderberg hebben dit jaar opnieuw het Green Key certificaat ontvangen. Belangrijke factor in de puntentelling was het besluit van Bilderberg om alle ICT naar één datacentrum
te verplaatsen. Dat gebeurde tijdens een landelijke Green Key bijeenkomst, waar de MVO-coördinatoren het officiële certificaat uitgereikt kregen. Daarbij werden de inspanningen van Bilderberg extra beloond.

ICT levert besparing op
Bilderberg werd – naast de gebruikelijke puntentelling – extra beloond, vanwege het initiatief om alle ICT te verplaatsen naar één datacentrum, in plaats van dit per hotel te organiseren. Dit levert een grote energiebesparing op.

Dries van der Vossen
“We zijn bijzonder trots op het verlengen van de certificering, waarvoor door de hotels uitstekend teamwork is verricht. Het is mooi op te zien dat onze medewerkers zowel
passie voor gastvrijheid hebben, als ook passie voor onze omgeving. Het traject naar Green Key heeft in onze hotels veel individuele initiatieven doen ontstaan.” aldus Dries van der Vossen, Algemeen Directeur van Bilderberg.

E-facturatie en schoonmaak
Bilderberg streeft ernaar de milieuprestaties voortdurend te verbeteren en zuinig en bewust om te gaan met het milieu. Naast het gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen, LED-verlichting en het actief scheiden van afval om het milieu zo min mogelijk te belasten, wordt momenteel gewerkt aan de opzet van e-facturatie om verdere papierbesparing te realiseren. Met het project On the Move wil Bilderberg de duurzame inzetbaarheid en productiviteit van de medewerkers naar een hoger plan brengen, zodat meer mensen gezond, met plezier en langer aan het werk komen en blijven.

Bewust Bilderberg
Dit jaar verschijnt de ge-update MVO rapportage, getiteld Bewust Bilderberg, waarin de hotelorganisatie de resultaten en ambities presenteert van de inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. De rapportage, die voor het eerste verscheen in 2011, is opgesteld volgens de verslaggevingsrichtlijn van het Global Reporting Initiative en is gebaseerd op de richtlijnen van ISO 26000, duurzaam inkopen van de Nederlandse overheid en wensen van gasten, klanten en medewerkers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Hilton Hotelketens
Hilton lanceert nieuw merk: Tempo

Hilton heeft met Tempo een nieuw merk in de markt gezet. De Amerikaanse keten meldt echter nog niet wanneer het eerste Tempo-hotel zal openen. Inmiddels telt Hilton achttien merken, waaronder DoubleTree en Waldorf Astoria, zo lezen we op zakenreis.nl. Verenigde Staten Tempo richt zich op de jo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: