Bobby van Galen F&B Professional of the Year

30 januari 2015 |
Bobby van Galen F&B Professional of the Year

Roffel, roffel, roffel... De spanning is al wekenlang opgebouwd en via hospitality-management.nl mocht men de afgelopen weken stemmen op zijn of
haar favoriete F&B professional. Het interview met Suzanne de Zwaan in Hospitality Management maakte al een en ander los, waarna de poll op de website overspoeld werd met stemmers. Een geslaagde campagne. De jury had uiteindelijk het laatste woord: de top drie uit de poll werd stevig aan de tand gevoeld en beoordeeld. De jury bestond uit Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Arjen van den Hof (eigenaar Vondel Hotels), Yuri Dries (F&B-manager bij Grand Hotel Huis ter Duin) en Paul Sprakel (uitgever van Hospitality Management). Nu mag iedereen het eindelijk weten. Degene die zich een jaar lang 'F&B Professional of the Year' mag noemen is Bobby van Galen, oprichter en eigenaar van het rijdende concept tramrestaurant Hoftrammm in Den Haag. Zojuist werd dit bekendgemaakt op het Jaargala van de AF&BM 2015.



Jury
De jury had het niet gemakkelijk dit jaar, maar het unieke concept en de doorzettingskracht van Bobby gaven de doorslag. Een dergelijk concept kende Nederland nog niet en Bobby is voornemens om het concept uit te rollen (hoe toepasselijk) naar andere steden in Nederland. De potentiële vestigingssteden laten zich dan uiteraard niet moeilijk raden...

Lange weg
De jury loofde de lange adem van Bobby. Bobby heeft vierenhalf jaar lang keihard gewerkt om het concept van de grond te krijgen. Van vergunning tot financiering... Het was geen gemakkelijke bevalling. Bobby van Galen is een man met karakter. Het concept is bovendien succesvol en spreekt tot de verbeelding. Chef Pierre Wind heeft zich verbonden aan Hoftrammm Tramrestaurant en is culinair eindverantwoordelijke.

Finalisten
De andere finalisten (Albert Kooy en Kimberley Krebs) hebben zich ook uitstekend gepresenteerd, aldus de jury. De jury was bovendien vol lof over hun presentaties. Opvallend is, dat er dit jaar een winnaar uit de koker komt die niet werkzaam is binnen de hotellerie. Verfrissend.

Foto: Cynthia Van Dijke, cynthia@vandijkefotografie.nl

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Onderwijs
Amrâth en MBO College Hilversum slaan handen ineed

Afgelopen februari hebben Amrâth Hotel Lapershoek – Arenapark en MBO College Hilversum de handen ineen geslagen om horecastudenten in de huidige omstandigheden toch een stageplaats te kunnen bieden in een representatieve werkomgeving. Hiervoor tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst d ...

Achtergronden
25 jaar geleden in Hospitality Management: Camille Oostwegel

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 1996. Camille Oostwegel is dat jaar 46 en staat in de kracht van zijn ...

Hotelketens Internationaal
Nederlands getint Rosewood Hotel opent in Japan

Rosewood Hotels & Resorts opent in 2024 een luxe hotelresort op het Mikayo eiland in Japan. Het 55-villa, ultra-luxe resort is het eerste Rosewood hotel in het land van de rijzende zon. Miyako eiland en nabijgelegen eilanden bieden kilometers zacht, wit zand met eindeloze vergezichten van tur ...

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Achtergronden
De Timmerfabriek heeft haar torentje teruggekregen

Op woensdag 21 april is een van de meest iconische industriële Rijksmonumenten van Nederland, De Timmerfabriek in Vlissingen, opnieuw gekroond. De Timmerfabriek, een uniek gebouw uit 1914, heeft haar torentje teruggekregen. Deze was tijdens een bombardement in 1943 gesneuveld en wordt nu in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: