‘Bruidskoningin’ Ramona Koonings gaat voor totaalbeleving en hotelkamers in Kasteel Oost

Auteur: redactie
Opening Overname 23 februari 2024
‘Bruidskoningin’ Ramona Koonings gaat voor totaalbeleving en hotelkamers in Kasteel Oost

Vrijdag 23 februari heeft de Gemeente Valkenburg de koper van Kasteel Oost te Valkenburg bekendgemaakt. ‘Bruidskoningin’ Ramona Koonings, bekend als eigenaresse van de grootste bruidsmodezaak ter wereld in Deurne wordt eigenaresse van dit iconische rijksmonument waar zij nieuwe bruidsdromen zal verwezenlijken.

Een van de meest iconische gebouwen van Valkenburg, Landgoed Kasteel Oost, krijgt een nieuwe en bijzondere invulling. Het landgoed is verkocht aan Ramona Koonings, die voor velen een begrip is. Niet in de laatste plaats door de bekendheid van tv-programma’s als Say Yes to the Dress en Married at First Sight. Met de koop ziet Ramona een droom in vervulling gaan: een plek waar mensen uit Valkenburg en ver daarbuiten betoverd worden door het sprookje van Kasteel Oost.

Koonings heeft geweldige plannen met het kasteel en wil Kasteel Oost weer toegankelijk maken voor iedereen. De komende jaren zal er de nodige aandacht besteed worden aan restauratie, renovatie en verduurzaming, zodat het rijksmonument weer gebruikt wordt zoals het oorspronkelijk bedoeld is.

Eigenaresse en ontwerpster Ramona Koonings ziet met de aankoop van Kasteel Oost een droom in vervulling gaan: een betoverende en schilderachtige belevingswereld creëren rondom trouwen: “We kijken er ontzettend naar uit om dit Rijksmonument weer nieuw leven in te blazen en in Kasteel Oost dromen van bruidsparen werkelijkheid te zien worden. Met een bruidswinkel, restaurant en een aantal hotelkamers willen we een totaalbeleving neerzetten voor bruiden, bruidegoms, familie en vrienden, maar ook voor iedereen die de beleving rondom trouwen en ons sprookje wil ervaren. We zetten de poorten van deze prachtige plek weer open voor een breed publiek en willen dat Kasteel Oost weer toegankelijk wordt voor iedereen. Of het nu is voor een kopje koffie op ons terras, het uitkiezen van een bruidsjurk of trouwpak, een overnachting, een bezoek aan de tuinen of het vieren van een bijzonder moment.”

De plannen passen in de voorwaarden die de gemeenteraad bij de verkoop van het pand heeft meegegeven: de monumentale gebouwen worden volledig gerestaureerd. Alle prachtige historische elementen, zowel binnen als buiten, worden in oude luister hersteld. De marmeren hal van het kasteel mag weer gaan blinken, de parketvloeren glanzen en de tuin weer opbloeien. Het koetshuis, in gebruik als taverne, en de speeltuin zijn in verhuurde staat verkocht. Stichting Radar blijft huurder van D’n Hoof, waar zij de dagbesteding blijven verzorgen. Het park en de speeltuin blijven voor publiek toegankelijk. Ook die weelderige tuinen krijgen een flinke opknapbeurt.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws