Bruschetta met tzatziki en kip

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten (4 personen)

4 ciabattabroodjes met olijven
1 komkommer
150 gram Griekse yoghurt
1 teen knoflook, geperst
2 eetlepels verse munt of dille, fijngehakt
4 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
zout
1 eetlepel citroensap
1 volle theelepel gemalen komijn
chilipeper uit een molentje
400 gram kipfilet, in reepjes
1 tomaat
50 gram veldsla

Bereiding

Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in kleine blokjes en schep in een zeef om met wat zout. Laat de komkommer zo een half uur uitlekken. Dep de komkommerblokjes droog met keukenpapier en meng ze in een kom met de yoghurt, knoflook, munt en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. De tzatziki wordt lekkerder wanneer u de saus minstens 4 uur laat staan.
Meng in een kom het citroensap met 2 eetlepels olijfolie, komijn, chilipeper en zwarte peper naar smaak. Schep de kipreepjes erdoor en laat ze 15 minuten marineren.
Snijd de ciabattabroodjes overlangs open en rooster de snijvlakken in een grillpan mooi bruin. Bak de kipreepjes in een koekenpan zonder extra olie in 4-5 minuten bruin en gaar, schep ze steeds om. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Bestrijk de ciabattabruschette royaal met tzatziki en verdeel er wat veldsla over. Schep de kipreepjes erop en garneer met de tomaatreepjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Den Haag
Den Haag is een perfecte Staycation bestemming

In maart en april vlogen de annuleringen binnen bij de hotels. Het leek een dramatisch jaar te worden. Ondertussen zitten hotels aan de kust weer helemaal vol en profiteren ze van het feit dat veel Nederlanders dit jaar voor een vakantie in eigen land gaan. – Aankomend weekend nog last minu...

Amsterdam Coronacrisis
Zakelijke markt start weer op: Mercure Amsterdam City heropent op 17 juli

Het viersterrenhotel Mercure Amsterdam City heropent haar deuren op 17 juli. Door de versoepelde maatregelen kan het hotel de veiligheid voor gasten en het personeel weer garanderen. Alle 386 moderne kamers worden weer beschikbaar gesteld voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen. Het Mer...

Opening Internationaal
NoMad Londen opent in december

Het in New York gevestigde horecabedrijf Sydell Group is opgericht door hotelier Andrew Zobler, en in Londen opende Zobler The Ned in samenwerking met Ron Burkle en Soho House. Deze keer heeft hij samengewerkt met de in Doha gevestigde investeringsmaatschappij BTC om NoMad London te lanceren. Het ho...

Interview Longread
Hotelier Gijs Hendrikx: ''Ik betaal huur op basis van bezetting''

“Hee, met Gijs!” Ik moet even nadenken, maar dan valt het kwartje. Het is Gijs Hendrikx, de veelbelovende en succesvolle hotelier uit Venlo die mij belt. “Ik bel je even om te vertellen hoe het hier in Venlo allemaal is gegaan tijdens de coronacrisis. Volgens mij mag ik van geluk s...

Interview
Ambities bij hotel blooming in Bergen ''Een Bib Gourmand zou geweldig zijn''

Dit interview is onderdeel van het drieluik ‘Hotellerie aan de Noordzeekust geportretteerd’. Twee weken geleden publiceerden we deel 1, het interview met Syrco Bakker, tweesterrenchef van Pure C, onderdeel van Strandhotel Candzand-Bad. Vorige week volgde deel 2: het interview met Mariann...

Onderwijs Ondernemen
Deze hotelprofessionals zijn klaar voor het post-corona tijdperk

Blije gezichten van hotelprofessionals. We vonden het wel weer eens tijd om met iets positiefs te komen. Op de foto zie je de cursisten die met goed gevolg de Revenue Management training - aangeboden door HM Academy, met als trainer Stan Josephi - hebben afgerond. Kansen pakken Ondanks de rece...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: