Bunk Utrecht genomineerd voor Hoscars

Auteur: Redactie
6 april 2021
Bunk Utrecht genomineerd voor Hoscars

De Utrechtse vestiging van BUNK Hotels is genomineerd voor de prestigieuze Hoscars, de Oscars voor de hostel wereld georganiseerd door Hostelworld. De Hoscars awards geven een overzicht van de beste hostels ter wereld op basis van een miljoen Hostelworld gastbeoordelingen.

De internationale jury van de Hoscars kijkt naar hostels in de top 129 landen en top 100 steden en weegt de meest uiteenlopende criteria mee. Zoals het gemiddelde cijfer die de gasten geven aan de ervaring (BUNK krijgt een 9,4) maar ook aan veiligheid, prijs-kwaliteitverhouding, locatie, sfeer, personeel, netheid en faciliteiten. Alles wordt in overweging genomen. Vervolgens worden de hostels in 7 categorieën opgesplitst. BUNK is één van de kanshebbers in de categorie Extraordinary Innovation.

Spiritueel thuis

Vernieuwend kun je BUNK wel noemen met de brug die ze slaan tussen luxe hotel en hostel. De luxe van een hotel voor de prijs van een hostel. Maar dat is niet de enige reden waarom de jury van de Hoscars zo lovend zijn over BUNK. In hun eigen woorden. “Nou reisdiscipelen, we hebben ons spirituele thuis gevonden en het is... Bunk Utrecht. Ooit een kerk, nu een van de knapste hostels die we ooit gezien hebben. Meer dan dat, hun ethos is ook goed. In hun hele concept hebben ze de sociale rol die kerken vroeger speelden, meegenomen en streven ernaar dat hun hostels het 'kloppend hart van de gemeenschap' zijn. Hoe, vraag je? Kijk maar eens naar hun Artist-in-Residence programma, hun co-working spaces, expositieruimte en non-profit opnamestudio waar internationale artiesten muziek en podcasts maken. Ze doen dit alles terwijl ze ervoor zorgen dat de historische schoonheid van de gebouwen behouden blijft, gerecyclede materialen worden gebruikt, en eventuele aanpassingen kunnen worden teruggedraaid.”

Enthousiaste reviews

“Van jubelende jury’s worden we natuurlijk heel erg blij”, zegt Robin Hagedoorn, de founding father van de BUNK. “Maar waar we nog trotser op zijn, is dat we zijn boven komen drijven door de gillend enthousiaste reviews van onze gasten. En dat in een jaar als dit. Wat een eer voor het keiharde werk van ons hele team in dit afgelopen lastige jaar. Zonder hun tomeloze inzet hadden we dit nooit bereikt. Of we nu winnen of niet, het hele BUNK team is een winnaar.”

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws