CBS: Toerisme in Overijssel doet het goed in 2016

29 september 2016 | Thijs Jacobs

Het CBS heeft de overnachtingscijfers over het eerste halfjaar van 2016 gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de cijfers Overijssel behoorlijk zijn gestegen. In het eerste halfjaar van 2016 zijn bezoekers uit het buitenland verantwoordelijk voor de grootste stijging: Het aantal overnachtingen stijgt met 22% ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit analyse van het Kennispunt van MarketingOost.

Die groei komt met name uit Duitsland: +39%. Ook in 2015 was een flinke stijging te zien van het aantal bezoekers uit Duitsland (+25%) en Vlaanderen (+34%). In het eerste half jaar van 2016 zijn er ook meer Nederlanders gaan overnachten in Overijssel, de stijging bedraagt 5%.

Met name maart was een uitzonderlijk goede maand voor ondernemers in Overijssel: 28% meer overnachtingen dan in een gemiddelde maand maart. Dat Pasen dit jaar in maart viel en dat er juist op 2e Paasdag een flinke storm over de kust raasde heeft hier ongetwijfeld bij geholpen. Veel ondernemers in Overijssel geven aan tevreden terug te kijken op de zomermaanden.

Hoewel de cijfers van het derde kwartaal nog niet bekend zijn, lijkt de nazomer in augustus en september positief uit te pakken voor toeristische ondernemers. Meerdere bedrijven gaven aan met het mooie weer in september veel extra gasten te hebben ontvangen. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's
Booking.com: iedere seconde checken er gemiddeld 7 gasten in bij een verblijf

Tijdens de internationale Vacation Rental Management Association (VRMA) conferentie in New Orleans (VS) maakt Booking.com bekend dat er per seconde gemiddeld 7 gasten inchecken bij een woning, appartement of ander uniek verblijf. De mededeling komt op hetzelfde moment als de introductie van nieuwe t...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns
Column Hans van Spronsen: Hallo, Alexa

Wordt onze stem wel genoeg gehoord in de hotellerie? Natuurlijk houdt het moderne hotel tal van zaken met betrekking tot het gastgedrag bij. Vervolgens zet men deze informatie om in toekomstig beleid. Vandaag de dag zal deze informatievergaring zich concentreren op ons boekingsgedrag en nog weinig o...

Personalia Internationaal
The Ritz-Carlton, Abama krijgt Belgische general manager 

In The Ritz-Carlton, Abama op de Canarische eilanden is de Belg Gregory de Clerck sinds begin 2019 aan de slag als nieuwe General Manager. De Clerck, die geboren en getogen is in Kortrijk, houdt toezicht op de strategische leiding en de dagelijkse activiteiten van het resort, dat 459 kamers en suite...

Internationaal Longread
PREM Hospitality heeft ruim 1000 kamers in Benelux en groeit explosief door

Ierse specialist in Hospitality Management ziet België en Nederland als strategische draaischijf voor zijn uitbreiding van 'short en long-stay' locaties over Continentaal Europa en verwacht met een stevige pipeline van 8 hotels een sterke groei in de komende jaren. Sinds september 2...

Achtergronden
Hotelkamers Assen 'op slot' tijdens Formule 1-periode

In Assen zijn alle (of in ieder geval heel veel) hotelkamers in de periode van donderdag 30 april tot en met zondag 3 mei vastgezet en kunnen dus niet meer online geboekt worden. Opvallend, want deze periode is precies de periode waarin het Formule 1-circus neerstrijkt in Zandvoort. Social zou so...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: