CitizenM Rotterdam geopend

10 december 2013
CitizenM Rotterdam geopend

CitizenM heeft het nieuwste hotel uit de portefeuille, in Rotterdam, geopend. Het is het vijfde hotel voor de ‘award winning’ hotelketen. Het hotel is gelegen in De Oude Haven, een van de
laatst overgebleven historische plekken van de Maasstad.

*Faciliteiten*
Het hotel telt 151 kamers (van 16 vierkante meter), heeft digital check-in, 'living rooms' voor een 'home away from home' gevoel, en canteenM waar men 24 uur per dag iets te eten of drinken kan halen.

*Onmisbaar worden*
“We zijn zeer verheugd om ons nieuwste hotel in Rotterdam te mogen openen: de stad in Nederland op het gebied van design en architectuur. We zijn ervan overtuigd dat wij straks onmisbaar zullen zijn voor Rotterdam en verheugen ons erop onze gasten te verwelkomen”, aldus bedenker en medeoprichter Rattan Chadha.

*Mood pad*
De kamers zijn uitgerust met een king size bed, flatscreen televisie, regendouche en een mood pad van tabletformaat. Hiermee kan men vrijwel alle functies in de kamer bedienen. Van de sfeerverlichting en de gordijnen, tot de verwarming, de televisie en de muziek. De mood pad geeft de keuze uit een aantal voorgeprogrammeerde sferen, waaronder ‘romance’, ‘business’ en ‘relax’.

*Oud ontmoet nieuw*
CitizenM werkte voor het nieuwe hotel in Rotterdam samen met vastgoedontwikkelaar Maasstede om zo het gebied een nieuwe ontmoetingsplek te maken voor zowel de oude als de nieuwe generatie; een samensmelting van een historische plek met een vooruitstrevend hotelconcept. Net als bij de overige vier citizenM hotels (in Amsterdam, Londen en Glasgow) biedt dit hotel ‘affordable luxury for the people’.

*Expansiedrift*
citizenM heeft de komende jaren grootse plannen om uit te breiden. Begin 2014 zal citizenM Times Square New York open gaan, gevolgd door citizenM Charles de Gaulle Paris. Op dit moment wordt er gebouwd aan nog drie hotels in Londen. Onlangs ging citizenM een samenwerking aan met de in Hongkong gevestigde Artyzen Hospitality Group met wie citizenM van plan is uit te breiden naar Zuidoost-Azië.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws