Clubsandwich duurst in Genève

12 juni 2013
Clubsandwich duurst in Genève

Waar vorig jaar Parijs nog de kroon spande met haar duurste clubsandwich, is het dit jaar de eer aan Genève. In deze stad kost een clubsandwich gemiddeld 23,35 euro. Dit blijkt
uit onderzoek van hotels.com.

*Club Sandwich Index*
De gemiddelde Club Sandwich Index-prijs per land is berekend op basis van de daadwerkelijk door hotelgasten betaalde bedragen voor een clubsandwich in dertig hotels, gevestigd in hoofdsteden en vooraanstaande toeristensteden. Wereldwijd zijn de prijzen onderzocht in 840 drie-, vier- en vijfsterrenhotels.

*Duurste 'club'*
In Genève lopen de prijzen van een eenvoudige ‘club’ uiteen van 39,78 euro in een vijfsterrenhotel tot een meer acceptabele 12,87 euro in een driesterrenhotel. Parijs, vorig jaar nog lijstaanvoerder, zakte naar plaats twee met een gemiddelde prijs van 21,05 euro. Vorig jaar stond hier de teller op 25,13 euro. De Franse hoofdstad wordt op korte afstand gevolgd door Oslo, dat zijn derde plaats behield met een gemiddelde prijs van 20,48 euro.

*Goedkoopste 'club'*
Amsterdam is terug te vinden op plaats vijftien. Hotelgasten betalen er gemiddeld 12,82 euro voor een clubsandwich. De Indiase hoofdstad New Delhi blijft met een gemiddelde prijs van slechts 7,00 euro de goedkoopste bestemming om een clubsandwich te bestellen. Ook Madrid (€11,36), Rio de Janeiro (€11,08) en Bangkok (€9,08) zijn voordelig.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws