Culinaire academie in Twente

23 april 2014 |
Culinaire academie in Twente

Op woensdag 23 april zullen Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink & Cyrano Vintertainment de Academie voor Gastronomie presenteren door middel van de lancering van de website,
www.academietwente.nl. De Academie voor Gastronomie Twente biedt de mogelijkheid om uw culinaire passie te ontwikkelen en delen met andere liefhebbers. De Academie voor Gastronomie Twente geeft workshops, masterclasses, cursussen en training over wijn, spijs, bier, smaak en gastronomie.

Twentse gastvrijheid
Twente staat bekend om haar 'Twentse gastvrijheid', maar wat betekent dat? Jonge Twentse talenten uit de horeca willen zij op weg helpen en op een hoger niveau brengen. Daarom werken wij nauw samen met instanties zoals het ROC van Twente en de Cas Spijkers Academie, maar ook met bekende vinologen, chef-koks en leveranciers. Naast de mensen uit het 'vak' zijn er liefhebbers en mensen met passie voor lekker eten en drinken. De Academie voor Gastronomie Twente biedt voor iedere doelgroep diverse programma’s op elk niveau.

Regio op de kaart
De oprichters van de academie, Bart Loskamp (Tuindorphotel ’t Lansink), Ronald Janssen (Cyrano) en Richard van den Hoeven ( Tuindorphotel ’t Lansink), willen de regio Twente culinair en gastronomisch op de kaart zetten. Er zullen diverse programma’s ontwikkeld worden waarvoor men zich kan inschrijven, zowel voor de professional als de amateur/liefhebber.

Wijntraining
Tevens is de Academie voor Gastronomie Twente een unieke samenwerking aangegaan met Wijntraining online (e-learning voor SWEN). Winetraining Online heeft een tweetal web-based trainingen ontwikkeld die perfect aansluiten op de SWEN-opleidingen van de Wijnacademie. Het betreft een interactieve wijncursus die men overal ter wereld 24/7 kan volgen wanneer het uitkomt. En daarmee perfect te combineren met de 'natte' cursussen aangeboden door de Academie voor Gastronomie Twente.

Eerste cursus
Op 17 mei aanstaande zal het eerste programma starten, te weten de Basiscursus wijn (op zaterdag):
De Academie voor Gastronomie Twente organiseert in het voorjaar van 2014 een landelijk erkende wijncursus voor wijnliefhebbers bij ‘t Lansink op de zaterdagmiddag. In een ontspannen sfeer krijgt het weekend extra cachet!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: