De Roode Leeuw viert 100-jarig jubileum

21 januari 2011 |
De Roode Leeuw viert 100-jarig jubileum

Hotel-Café-Restaurant De Roode Leeuw in Amsterdam beleeft dit jaar haar honderdste verjaardag. Het restaurant heeft populariteit vergaard dankzij de klassieke Hollandse kaart. Het 100-jarig bestaan wordt op gepaste wijze gevierd met een feestelijk jubileumjaar.

Hollandse keuken
Al 100 jaar lang vinden gasten van over de hele wereld hier een centraal gelegen startpunt voor hun bezoek aan Amsterdam. Het restaurant staat bekend om haar Nederlandse regionale specialiteiten kaart en andere typisch Hollandse lekkernijen op de à la carte kaart. Gerechten als Hollandse haring met aardappelsalade en bietendressing (en een glaasje korenwijn), Amsterdamse kabeljauwkroketjes en Twents nagelhout met geitenkaas en tomatenmarmelade zijn zowel onder de Nederlandse als de buitenlandse gasten bijzonder geliefd.

Historische prijzen
Op 16 oktober 2011, precies honderd jaar nadat het bedrijf werd ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, zal een groot feest plaatsvinden in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Tot die tijd vinden er allerlei jubileumactiviteiten plaats, zoals ‘dineren tegen historische prijzen’, een fotowedstrijd en de productie van een eigen glossy magazine.

Feestelijk jaar
General manager van de Roode Leeuw, René Wildeman, is initiatiefnemer van het jubileumjaar: “We zullen er een feestelijk jaar van maken vol activiteiten om de gast mee te laten genieten van de feestvreugde. Zo bieden we binnenkort een Hollands driegangen menu tegen een historische prijs aan via de populaire website Groupon. Maar hoogtepunt zal het feest in de Nieuwe Kerk worden, en we zijn verheugd dat ook burgemeester Eberhard van der Laan voornemens is daarbij aanwezig te zijn.”

Op de foto: Het Hollandse Menu dat bij De Roode Leeuw wordt geserveerd.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: