De Ruijter presenteert eerste trendboek hotelontbijt

21 januari 2010
De Ruijter presenteert eerste trendboek hotelontbijt

Broodversierder De Ruijter helpt F&B Managers binnen de hotellerie met nieuwe inspiratie voor het ontbijt. Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van De Ruijter heeft de specialist in zoet broodbeleg ‘Het Ontbijtboek – Inspiratie voor de foodservicemarkt’ samengesteld. Het 76 pagina’s tellende boek met hardcover is gemaakt in samenwerking met trendbureau Shoot My Food uit Wageningen.

‘Het Ontbijtboek’ vertelt in beelden over de trends: met inspirerende foto’s en korte teksten worden de klassiekers, toonaangevende buffetten in binnen- en buitenland en tal van opmerkelijke ontbijten gepresenteerd. Van het goedkoopste ontbijt van € 1,- tot het duurste ter wereld: € 2.095,- in het Ritz Carlton in Moskou. De nieuwe ontwikkelingen worden belicht door enkele markante F&B Managers die zijn geïnterviewd.

*Ontbijt verdient meer aandacht*
Het ontbijt verdient volgens de samenstellers meer aandacht omdat veel culinaire ontwikkelingen en innovaties aan het hotelontbijt voorbijgaan; dit terwijl het ontbijt een belangrijk deel van de F&B-omzet van een hotel vormt; meer dan 90 procent van de hotelgasten maakt er gebruik van. Een goed en verrassend ontbijt biedt een laatste kans om de verwachtingen van de gast te overtreffen. In reviewsites schrijven hotelgasten immers vaak over de kwaliteit van het hotelontbijt.

*Vernieuwing*
De opstelling van het ontbijtbuffet zal meer aan de emotie en verleiding moeten appelleren in plaats van aan de functionele inrichting die nu gangbaar is. In de luxe hotels zal frontcooking een belangrijkere rol gaan spelen met een à la carte ontbijt als onderscheidende factor. Daarnaast wordt in het boek de opkomst gesignaleerd van het signature breakfast van beroemde chefs.

"Meer weten?":http://www.heinzfoodservice.nl/nl/ontbijtboek.php

~Hospitality Management, Bed & Breakfast, Sanny Visser~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.hospitality-management.nl/nieuws/de-ruijter-presenteert-eerste-trendboek-hotelontbijt/

Overig nieuws