De wereldwijde Quiet Hotel Award 2017 gaat naar een Amsterdams Hotel

21 december 2017 | Roy Spijker

Op 20 december zijn de Quiet Hotel Awards 2017 uitgereikt en na een zorgvuldige beoordeling van meer dan 157 hotels die in het bezit zijn van een Quiet Room label, zijn zoals ieder jaar de deelnemende hotels zorgvuldig onderzocht door de Stichting Quietroom.

Het Mövenpick Hotel, dat aan het IJ ligt, is in 2013 gerenoveerd en ontving in 2017 het QR label voor alle kamers, met 31 kamers in de hoogste stilte-categorie.

De excellente prestaties van het Mövenpick Hotel City Centre op het gebied van geluidsisolatie zijn mede te danken aan de toepassing van QR-gecertificeerdfe producten en leveranciers, die garanderen dat deze voldoen aan de hoogste standaarden.

De beoordeling is uitgevoerd door de onafhankelijke stichting Quietroom, die toeziet op de kwalificatie van hotels voor het Quiet Room® label. De uitverkiezing is gebaseerd op de volgende criteria:

- Bezettingsgraad en (drukke) locatie van het hotel
- aantal kamers en aantal kamers met QR-label
- aantal kamers met de hoogste klasse QR-label
- Design & build maatregelen voor geluidsisolatie
- klantreviews op social media

De Quiet Hotel Awards zijn een initiatief van de stichting Quietroom, die als oogmerk heeft om de ontwikkeling van stille hotelkamers te stimuleren en de kwaliteit van het Quiet Room label te bewaken. Het Quiet Room® label is een objectieve maatstaf voor de mate van geluidsisolatie van hotelkamers.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Verbouwen
City Resort Hotel Leiden realiseert nieuw Meeting & Event Center

City Resort Hotel Leiden gaat haar huidige Meeting & Event Center uitbreiden en vernieuwen. Het Meeting & Event Center van City Resort Hotel Leiden komt op de vijfde verdieping van het Level-gebouw aan de Bargelaan, direct naast het Centraal Station en krijgt een oppervlakte van maar liefst ...

Van der Valk
Cantharel’s keukentafel verbindt gast met eten

Vanaf 1 november start Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel met een nieuwe initiatief. Gasten kunnen vanaf dat moment ook dineren aan Cantharel’s Keukentafel. Een culinair avondje uit in het naast het hotel gelegen landhuis waar ze onder leiding van chef-kok Justa van Ryssen en sommelier...

Columns Sander Allegro
Column Sander Allegro: vijf keer raak

“De hotelindustrie verliest de controle over haar eigen kamervoorraad.” Dat was een van de belangrijkste – wat apocalyptisch aandoende - voorspellingen in de white paper van de International Hotel Association over de toekomst van de hotelsector. Het in 1996 gepubliceerde rapport me...

Economie Achtergronden
Stevige groei meetings- en eventsbranche verwacht in 2019

Een decennium na de wereldwijde economische recessie van 2008, is de meetings- en eventsbranche teruggeveerd. Voor het vierde achtereenvolgende jaar laat de sector een consistente groei van uitgaven en bezoekers zien. Deze gestage en stabiele groei is de nieuwe norm binnen de meetings- en eventsbran...

Drinks Longread
Achtergrond: alcoholarm bier in opkomst, alcoholvrije wijn nog niet populair

Overdag een ijskoud glas bier of een goed glas wijn. Hoewel in Nederland die cultuur niet heerst, verandert de behoefte van de consument. De mogelijkheid om een glas wijn of een biertje bij de lunch te bestellen groeit. Alcoholvrije wijnen zijn (nog) niet populair in de horeca, maar bieren die weini...

Personeel Achtergronden
Onderzoek personeel & horeca: 'De horecaondernemer heeft geen plan'

‘’Het moet een familie zijn’’, ‘’ludieke wervingsfilmpjes helpen’’ en ‘’duidelijke communicatie is alles’’. Bovenstaande uitspraken komen van horecamanagers en -ondernemers. Kortom: elke ondernemer of manager die ik spreek heeft...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: