DoubleTree by Hilton is beste horecaleerbedrijf van 2016

11 januari 2017 | Roy Spijker

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station mag zich het Beste Leerbedrijf Horeca van het Jaar 2016 noemen. Het bedrijf kreeg deze titel tijdens de Horecava uitgereikt.

De Jury was enorm te spreken over de hoge kwaliteit van de top 3. Toch was de commissie unaniem over de keuze van de winnaar. “Verrassend om te zien hoe een groot bedrijf als dit toch zo’n persoonlijk management voert. Elke medewerker telt en ontvangt ruimte om zichzelf te ontwikkelen in deze internationale onderneming. Bijzonder ook om te zien dat elke arbeidspositie een dubbele dekking heeft, leerlingen en medewerkers worden hierdoor gestimuleerd meerdere vaardigheden te ontwikkelen”, aldus Voorzitter van de commissie Ricardo Eshuis.

“De sterke visie van DoubleTree was van het management tot aan de leerling voelbaar! Het systeem van opleiden en leren zit zo ingebakken in de organisatie, dat dit niet afhankelijk meer is van een paar leermeesters, maar structureel is ingebed.”

Trots

SVH Meesterkok Marcel de Leeuw, leermeester bij DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station nam de titel vol trots in ontvangst: “Als SVH Meester vind ik het vak doorgeven aan de volgende generatie het belangrijkste en hoe komt dit beter tot z'n recht dan met deze titel. Ik ben heel erg trots!”

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station ontving naast de award, een opleidingsbudget van € 1000,- en mag een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen in de nieuwe branchevaststellingcommissie en zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche.

Sfeer

Leerling van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, Naomi Hofman, niveau 4 gespecialiseerd kok, eerstejaars, roemt het hotel om de goede sfeer. "Je bent er geen leerling, maar onderdeel van het hele team. Ze halen je omhoog en er is altijd tijd en aandacht."

Verkiezing

De verkiezing 'Beste Leerbedrijf Horeca' is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde die leerbedrijven voor de horecasector hebben onder de aandacht te brengen. Dit is goed voor de individuele leerbedrijven en de sector als geheel. Besteedt een leerbedrijf voldoende tijd en aandacht aan leerlingen? Biedt het bedrijf een veilige leeromgeving, met voldoende balans tussen werk en leren? Deze factoren worden meegenomen in de verkiezing 'Beste Leerbedrijf Horeca'.

In totaal zijn er dit jaar 111 bedrijven genomineerd, 84 van hen deden mee aan de wedstrijd.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Tech Advertorial
Best Western City Hotel de Jonge kiest voor PMS van Guestline

Het Best Western City Hotel de Jonge is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en beschikt over 72 hotelkamers, restaurant en 8 vergaderzalen. Het hotel kiest voor een PMS-systeem van Guestline. Rob Riper, algemeen directeur van Best Western City Hotel de Jonge: Met de installatie heb...

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Opening
Bühne vrij voor Ruby Leni Hotel Düsseldorf

Niet ver van de beroemde Königsallee opende de Ruby Group afgelopen maandag 13 mei met Ruby Leni haar tweede hotel in Düsseldorf. Het hotel heeft 170 kamers, een bar, een café en een buitenterras. De ruimtes die vroeger als kantoorruimte van het Mischimmobilie dienden, herbergen teg...

Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

Video Achtergronden
Politie deelt beelden van aanslag in hotel Zaandijk

De politie heeft beelden van de gigantische explosie in een hotel in Zaandijk openbaar gemaakt. De poltie meldt dat het een wonder is dat niemand gewond is geraakt. De bewuste video, waarin je ziet hoe de dader op een scooter zonder kentekenplaat te werk gaat, geeft duidelijk weer hoe groot de schad...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: