Duurzaamheid in horeca loont

20 februari 2009 |

Horecaondernemers zien duurzaamheid niet als een hype die weer overwaait, maar als een trend. Dat blijkt uit een onderzoek dat HTC dit najaar uitvoerde in opdracht van vakblad Horeca Entree. Desondanks vindt meer dan de helft van de ondervraagde ondernemers het niet de moeite waard in duurzaam ondernemerschap te investeren. Een gemiste kans, vinden Fairfood en DOBSC, twee organisaties die zich inzetten voor verduurzaming van de horecabranche.

"Steeds meer horecagasten vinden duurzaamheid belangrijk. Als je als horecaondernemer je ogen daarvoor sluit, verlies je gasten", zegt Anniek Durksz, projectleider Resellers bij Fairfood in Horeca Entree van 10 februari. "Bovendien is voor 2010 een nieuwe wetgeving in de maak. De overheid ambieert vanaf dat jaar een inkoopbeleid dat voor een groot deel op duurzame producten is gebaseerd", aldus Durksz.

Vaak willen horecaondernemers hun inkoopbeleid wel verduurzamen, maar weten ze niet waar ze moeten beginnen. Stichting DOBSC geeft ondernemers vrijblijvend advies. Volgens René Brouwer, directeur van de stichting, kunnen horecaondernemers met duurzaamheid geld overhouden en extra pr generen. "Duurzaamheid geeft een onderneming een sympathiek gezicht. Daar reageren gasten op", zegt hij. Brouwer voorspelt dat in 2015 de term ‘duurzaam ondernemen’ niet meer bestaat. Tegen die tijd moet duurzaamheid inherent zijn aan ondernemerschap.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Gratis scan voor onafhankelijke hotels en B&B's

Het nieuwe platform Scanjehotel.nl is een initiatief om hoteleigenaren van onafhankelijke hotels en B&B’s te helpen met het mogelijk - tijdelijk - verlagen van de maandelijkse kosten. Van energieleveranciers tot TV - en internetaanbieders en afvalkosten: alle maandelijkse vaste lasten ...

Interview Coronacrisis
“De onduidelijkheid vanuit de overheid is vermoeiend”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit tiende hoofdstuk be...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Interview Coronacrisis
Oproep: “Leveranciers, denk alsjeblieft mee met ons”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit negende hoofdstuk b...

Interview Coronacrisis
"Forse huurverlaging is nu echt wel mogelijk voor hoteliers"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit achtste hoofdstuk b...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Hoe maak ik mijn hotel meer crisisbestendig?

Hotels sluiten massaal hun deuren vanwege het coronavirus. Een zeer ingrijpend en moeilijk besluit. Hotelketens Van der Valk en Fletcher kondigen aan ruimte beschikbaar te stellen om herstellende coronapatiënten op te vangen. Ziekenhuizen houden zo meer ruimte over voor de zware zorg. Geven hot...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: