Edwin Kats tekent voor Chalet Royal

28 september 2012 |
Edwin Kats tekent voor Chalet Royal

Cuisinier Edwin Kats wordt de nieuwe exploitant van het Chalet Royal in Den Bosch. De topchef wil als eigen ondernemer een vernieuwend culinair concept in de markt zetten.

Kats plaatste zijn handtekening onder een contract met de pandeigenaren bestaande uit een viertal Brabantse ondernemers. Beide partijen verwachten in het najaar van 2013 de eerste gasten te ontvangen.

Edwin Kats
Edwin Kats vertrok na een gastronomische carrière die uitmondde in twee Michelinsterren in restaurant La Rive van het Amstel Hotel voor de InterContinental Hotels Group naar het buitenland. Vanaf 2008 werkte hij achtereenvolgens twee jaar in Libanon (Beiroet) en twee jaar in het Chinese Nanjing. In deze snel groeiende stad functioneerde hij in het nieuw geopende InterContinental Nanjing eerst als Executive Chef en later als Director of Food and Beverage waar hij verantwoordelijk was voor een afdeling van 335 mensen.

Moderne keuken
"Voor mij is het ondernemerschap een logische stap na alles wat ik gedaan heb tot nu toe", vertelt Kats. "Met alle opgedane kennis van andere culturen en keukens wil ik graag al deze impressies delen met mijn gasten. Ik kan nog niet teveel prijsgeven over wat ik ga doen omdat het allemaal heel erg snel is gegaan. Ik ga in de verdere uitwerking dan ook niet uit van een traditioneel klassiek restaurant maar van een internationale, toegankelijke setting met een sympathiek prijsniveau voor een breed publiek die passie voor reizen en food heeft. Op dit moment denk ik aan een moderne keuken met – hoe kan het ook anders - inspiratie uit de mediterrane keuken, het Midden-Oosten en Oost-Azië. Uiteraard zal ik ook gebruik maken van schitterende producten van Nederlandse bodem, toch mijn culinaire bakermat."

Chalet Royal
Chalet Royal sloot in juli 2011 zijn deuren als restaurant. Inmiddels is het pand in Den Bosch in handen van een Brabants ondernemerskwartet bestaande uit Robert van der Wallen, John Groenewoud, Bert Kersten en John van Deursen. Van der Wallen: "Na het eerste verkennende gesprek met Edwin waren wij het er unaniem over eens dat hij dé persoon is die dit gastronomische bastion op eigentijdse wijze nieuw leven in kan blazen. Met de komst van Edwin en de op handen zijnde verbouwingsplannen zijn we vastberaden om Den Bosch weer op de internationale kaart te zetten. Een restaurant formule voor iedereen uit de Bossche regio en ver daar buiten." Kats zocht voor zijn plannen een multifunctioneel pand met een uitstekende bereikbaarheid in een aantrekkelijke regio in Nederland.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Columns Ewout Hoogendoorn
Column Ewout Hoogendoorn: De waarde van het hotel

Wereldwijd wordt veel nagedacht en geredeneerd over wat de coronacrisis voor invloed heeft op de waarde van vastgoed. Binnen Horwath HTL focussen we ons uiteraard op de waarde van hotels. Hotels vallen in de buitencategorie van exploitatiegebonden vastgoed; anders dan een kantoor maakt het een onlos ...

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: