Europeanen op reis met kerst

10 december 2014
Europeanen op reis met kerst

Europeanen zijn massaal van plan dit jaar met de kerst te reizen, zo blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek van Hotels.com. Ruim
59% van de ondervraagden geeft aan de kerstdagen in het buitenland of op een andere plaats in hun eigen land, te willen vieren.

*Helft Nederlanders wil op reis*
Ook Nederlanders reizen graag tijdens de kerstdagen. 49% is van plan om Kerstmis op een andere plek in Nederland te vieren en 25% in het buitenland. Het onderzoek dat de voorkeuren van mensen tijdens kerst in kaart brengt, laat ook zien dat Europeanen die naar het buitenland gaan tijdens de kerstdagen, dit doen om quality time te hebben met hun naasten (32%). Daarnaast willen de ondervraagden graag tijdens kerst iets nieuws proberen of een nieuwe kerstervaring op doen (beiden 13%) en wil 12% de winter ervaren op een koude bestemming. Nederlanders (26%) zijn gemiddeld dus iets reislustiger dan de gemiddelde Europeaan (22%) tijdens de kerstdagen, waarbij zij minder waarde hechten aan de traditionele manier van kerst vieren, namelijk thuis met familie.

*Kerstboom hoort erbij*
Uit het onderzoek blijkt ook dat 67% van de Europeanen het liefst de kerst viert in de zon, terwijl 33% het liefst op de latten staat tijdens deze dagen. Zonnig oord of sneeuw, een klassieke kerstboom hoort erbij. 66% van de ondervraagden verkiest deze namelijk boven de palmboom.

~Christel Tuin~

Overig nieuws