Focaccia met roomkaas Italiano en Serrano Ham

1 januari 2016 | Jorien Slager

Een goed broodje kent een aantal eisen. Het dient lekker te zijn, er smakelijk uit te zien en het moet makkelijk te eten zijn, zodat dit alles voor uw gasten een verassende ervaring is en blijft. CuliTip garandeert altijd een perfecte combinatie, deze keer met dank aan een bijzondere roomkaas van Lebo Kaas.

Ingrediënten (4 personen):

1 pak foccacia-brood
1 spuitzak Lebo Roomkaas Italiano
1 bakje cherrytomaatjes
1 krop molsla (rode sla)
1 krop frisée sla
160 gram dun gesneden Serrano Ham
Daikon cress en shiso purple voor de garnering

Bereidingswijze: 

Bak de foccacia in zijn geheel af in de oven. Snijd het foccacia-brood in 4 vierkanten van ongeveer 10 cm bij 10 cm. Snijd deze vierkanten nu nog een keer diagonaal doormidden (2 driehoekjes). Snijd het brood vervolgens open om te beleggen. Knip de spuitzak af met een kartelschaar en spuit de gewenste hoeveelheid roomkaas in rozetjes op het brood.

Leg wat gewassen blaadjes sla op het broodje en laat deze wat uitsteken. Verdeel de ham over de broodjes (20 gram per broodje, 40 gram per bord). Snijd de cherrytomaatjes in vieren en garneer het bord en het broodje hiermee. Als laatste de shiso purple en daikon cress op het bord leggen.

Variaties: 

U kunt Lebo Roomkaas Italiano vervangen voor Lebo Roomkaas Bieslook en de ham vervangen door gerookte zalm. 

Heeft u een gast met lactoseallergie, dan kunt u ook de spuitzak verse geitenkaas van Lebo gebruiken in combinatie met gerookte spek, honing en pijnboompitten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: