Gemeenten willen meer hotels

20 november 2012
Gemeenten willen meer hotels

In de novembereditie van "Hotelbouwplannen":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/winteractie-hotelbouwplannen-12998/werden 25 nieuwe plannen gepubliceerd; hiermee zitten we in 2012 al op 11.601 hotelkamers.

*Gemeentelijke wens*
Daarnaast wordt in deze editie weer een trend bevestigd die we de laatste tijd al vaker hebben gezien, namelijk dat gemeenten de wens uiten om op bepaalde locaties de vestiging van een hotel mogelijk te maken en het initiatief dus niet vanuit de sector komt. Het is dan altijd maar de vraag of potentiële ontwikkelaars en exploitanten dezelfde mogelijkheden zien als het plaatselijk bestuur.

*Geen Polenhotels meer*
Ten slotte is opvallend dat in de nieuwsbrief van november voor het eerst sinds lange tijd geen nieuwe hotels genoteerd staan met meer dan 200 kamers, en al evenmin nieuwe hotels voor buitenlandse werknemers, in de volksmond ook wel Polenhotels genoemd. Laatstgenoemde vallen gezien de faciliteiten overigens echt onder de hotels, net als een aantal studentenhotels die eerder in de overzichten zijn opgenomen. Sinds enkele maanden lijken ze echter niet meer van de grond te komen.

*25 (ver)bouwplannen*
In de novembereditie van de nieuwsbrief Hotelbouwplannen is sprake van 25 (ver)bouwplannen. Hiervan zijn er 22 nieuwbouw en 3 verbouw. Daarbij worden in totaal minimaal 1281 kamers gerenoveerd, verbouwd, of nieuwgebouwd; bij 6 plannen is niet duidelijk om hoeveel kamers het gaat.

*Abonnement op Hotelbouwplannen*
In Hotelbouwplannen wordt bijgehouden wie, wat, waar en wanneer gaat (ver)bouwen in de hotellerie. Uiterst waardevolle en nuttige informatie voor eenieder die levert aan de hotellerie of betrokken is bij bouw, inrichting, et cetera. Via deze "link":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/zomerkorting-op-hotelbouwplannen-16927/ leest u meer over de speciale herfstactie en wie weet bent u de komende tijd ook op de hoogte van de laatste Hotelbouwplannen in de Nederlandse hotellerie.

Overig nieuws