Genomineerden Gaia Green Awards 2018 bekendgemaakt

23 april 2018 | Thijs Jacobs

De vakjury heeft de nominatie bekendgemaakt van de genomineerden van de derde editie van de Gaia Green Awards. De award wordt jaarlijks uitgereikt op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam aan strandpaviljoens, hotels en restaurants die het afgelopen jaar bijzondere prestaties hebben geleverd om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Dit jaar dingen voor de eerste maal ook Belgische horecabedrijven mee naar de award.

De genomineerden voor de Gaia Green Awards 2018 per categorie: 

Hotels

Familiehotel Soll Cress (Koksijde - België)

Blooming (Bergen – NL)

Villa Magnolia (Oostkapelle - NL)

Stayokay (Den Haag – NL)

Court Garden Hotel (Den Haag – NL)

Restaurants

aan Sjuuteeanjd (Schinnen - NL)

Meatless District (Amsterdam - NL)

Pllek (Amsterdam - NL)

D’Ouwe Smisse (Zonnemaire – NL)

Djoyn (Den Bosch – NL)

Strandpaviljoens

Club Zand (Castricum – NL)

Surfclub Windekind (Koksijde – BE)

Centrum Qi (Breskens – NL)

Gastropaviljoen XV (Texel – NL)

Buena Vista Club (Scheveningen – NL)

Selectieprocedure:

Deelnemers melden zich aan bij de organisatie, die op basis van hun inschrijving de genomineerden aanwijzen. Dit jaar viel de jury met name op dat horecalocaties grote stappen maken in het verduurzamen van de menukaart en het energiezuiniger maken van het gebouw. Bij de uiteindelijke selectie van de 5 genomineerden per categorie heeft de jury met gekeken naar de mate waarin de 5 duurzaamheidspijlers die centraal staan binnen de Gaia Green Awards in de organisaties zijn doorgevoerd:?

1.                        Gebouw en energie

2.                        Communicatie

3.                        Duurzame menukaart

4.                        Innovatie en onderscheidend vermogen

5.                       Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

Hoe nu verder?
Alle genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie over hun plannen, ambities en reeds gerealiseerde duurzaamheidsmaatregelen. Op basis van deze informatie worden halverwege de maand juni de 3 finalisten per categorie bepaald. De finalisten worden bezocht door een mysterie visitor en ook het publiek kan hun stem uitbrengen. Op 18 september worden de awards door ambassadeur Léon Keekstra uitgereikt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Hotel Duurzaamheid
QO Amsterdam wint Sustainability Award

QO Amsterdam, een IHG hotel, heeft gisteravond de publieksprijs van de Sustainability Award gewonnen tijdens de jaarlijkse Frame Awards. Het duurzame lifestyle hotel, gelegen in het Amstelkwartier, laat zien dat een duurzame, circulaire benadering dé manier is om daadwerkelijk een positief ef...

Hotel Opening
The Student Hotel opent in 2020 in Delft

The Student hotel gaat in 2020 haar achste vestiging openen in Delft. Het hotel krijgt 350 kamers met de mogelijkheid voor studenten om kamers te huren, zo lezen we op greatervenues.com. De hotelketen is in 2006 opgericht door Charlie Macgregor met als doel om een stimulerende omgeving voor stude...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Internationaal Marriott
Gasten Marriott kunnen stadionomroeper bij Manchester United worden

Marriott International en Manchester United kondigen vandaag een meerjarige samenwerking met elkaar aan. De 120 miljoen leden van het reisprogramma Marriott Bonvoy profiteren door deze samenwerking van exclusieve en unieke voetbalbelevenissen van Manchester United, waaronder de kans om voor é...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Awards Duurzaamheid
''Moswand staat symbool voor groene bedrijfsvoering''

Tijdens het jaarlijkse Green Key Event van Stichting KMVK, op donderdag 14 februari, kreeg het pas geopende U Parkhotel in Enschede het gouden Green Key certificaat uitgereikt door WNF-ambassadeur Harm Edens. Met het behalen van het Green Key certificaat laat het U Parkhotel zien dat duurzaam en maa...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: