Gezonde lunch bij Kapellerput

9 juli 2014 |
Gezonde lunch bij Kapellerput<

Op maandag 7 juli bereidden leerlingen van groep 6 van de Dirk Heziusschool in Heeze samen een gezonde lunch bij Kapellerput Conferentiehotel. De ingrediënten verzamelden ze zelf bij
diverse ondernemers in het dorp. In plaats van het gebruikelijke lesprogramma mochten ze in groepjes naar een bakkerij, een geitenboerderij, een slager, een supermarkt en een biologische tuin. Daar kozen ze ingrediënten voor een gezonde lunch, die ze later samen met kok Henk van de Kapellerput mochten bereiden in en om de keuken van het conferentiehotel.

Kennis maken met gezond voedsel
De bedoeling van deze dag: kinderen kennis laten maken met gezond voedsel. Harm van Beurden, F&B Manager bij Kapellerput, kwam op het idee nadat hij een toespraak had gehoord van Paul Rosenmöller, ambassadeur van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) bij een netwerkbijeenkomst van de AFBM. Te veel kinderen in Nederland kampen met overgewicht, omdat ze ongezond eten. Volgens Rosenmöller werpen lokale initiatieven de meeste vruchten af. Van Beurden vond de dag tevens een ideale gelegenheid om deze talenten van de toekomst kennis te laten maken met het boeiende vak van gastvrijheid in een hotel, keuken en restaurant.

De kinderen van groep 6 genoten ervan. Van Beurden wil het project dan ook zeker een vervolg geven.

Meer weten over eten en chefs? Kijk dan op derestaurantkrant.nl
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: