Gezonde lunch bij Kapellerput

9 juli 2014
Gezonde lunch bij Kapellerput

Op maandag 7 juli bereidden leerlingen van groep 6 van de Dirk Heziusschool in Heeze samen een gezonde lunch bij Kapellerput Conferentiehotel. De ingrediënten verzamelden ze zelf bij
diverse ondernemers in het dorp. In plaats van het gebruikelijke lesprogramma mochten ze in groepjes naar een bakkerij, een geitenboerderij, een slager, een supermarkt en een biologische tuin. Daar kozen ze ingrediënten voor een gezonde lunch, die ze later samen met kok Henk van de Kapellerput mochten bereiden in en om de keuken van het conferentiehotel.

*Kennis maken met gezond voedsel*
De bedoeling van deze dag: kinderen kennis laten maken met gezond voedsel. Harm van Beurden, F&B Manager bij Kapellerput, kwam op het idee nadat hij een toespraak had gehoord van Paul Rosenmöller, ambassadeur van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) bij een netwerkbijeenkomst van de AFBM. Te veel kinderen in Nederland kampen met overgewicht, omdat ze ongezond eten. Volgens Rosenmöller werpen lokale initiatieven de meeste vruchten af. Van Beurden vond de dag tevens een ideale gelegenheid om deze talenten van de toekomst kennis te laten maken met het boeiende vak van gastvrijheid in een hotel, keuken en restaurant.

De kinderen van groep 6 genoten ervan. Van Beurden wil het project dan ook zeker een vervolg geven.

*Meer weten over eten en chefs? Kijk dan op* "derestaurantkrant.nl":http://www.derestaurantkrant.nl

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws