GiveMe5 en Hotelschool Maastricht slaan handen ineen

Auteur: Redactie
Mensen 26 september 2023
GiveMe5 en Hotelschool Maastricht slaan handen ineen

In een inspirerende samenwerking die de kracht van de hospitality wereld en de non-profit wereld combineert, heeft GiveMe5 – een programma van The Present Movement* – de handen ineengeslagen met Hotel Management School Maastricht (HMSM). Het GiveMe5 programma heeft als doel een positieve impact te creëren in het leven van economisch dakloze mensen door middel van de hospitality wereld. 

GiveMe5 doet dat door hotels te werven die bereid zijn om één tot vijf kamers structureel beschikbaar te stellen voor economisch dakloze mensen. Een verblijf van 3 (tot maximaal 6) maanden biedt een cruciale overgangsperiode waarin deelnemers hun leven kunnen heropbouwen. Met al meer dan honderd deelnemers die het programma hebben doorlopen en hun weg hebben gevonden naar een eigen woning, breidt het GiveMe5 programma zijn impact nu verder uit.

Onlangs kreeg GiveMe5 de kans om een gastcollege te verzorgen voor zo’n vijftig studenten. Deze samenwerking met de Hotel Management School Maastricht markeert het begin van een nieuw en interessant hoofdstuk. Hierbij verdiepen studenten zich in hoe de hotellerie meer kan betekenen voor de maatschappij en hoe GiveMe5 effectiever hotels kan werven voor duurzame partnerships. Deze samenwerking is daarmee een win-win situatie voor zowel GiveMe5 als de hotels.

Vanaf de tweede week van september is GiveMe5 gestart het project ‘Horizons in Hospitality’ met studenten van de minor. Dit is het afstudeerproject met vijf vierdejaarsstudenten. Gedurende de minor van 8 weken ontwikkelen de studenten concepten waarvan GiveMe5 en de deelnemende hotels profiteren. Het doel is te onderzoeken hoe GiveMe5 een programma wordt waar ieder hotel aan wil deelnemen. Het afstudeerproject van 5 maanden richt zich op de ontwikkeling van een creatief sales- en marketingplan. Dit plan heeft als doel nieuwe hotels te werven die deelnemen aan het GiveMe5 programma. De hotels stellen één tot vijf hotelkamers beschikbaar voor economisch daklozen in het hoog- en laagseizoen.

Het salesplan wordt getest bij minimaal vijf hotels, waarbij directe toewijding of een vervolgafspraak met de intentie om deel te nemen het gewenste resultaat is. Deze projecten moeten de aantrekkingskracht om hotels mee te doen aan het GiveMe5 programma  vergroten, bewustwording stimuleren én stigma’s rondom economische dakloosheid te verkleinen. De samenwerking belooft daarmee niet alleen de horizon van studenten te verbreden, maar ook bij te dragen aan een meer gastvrije en inclusieve samenleving.

GiveMe5 wordt gesteund door Start Foundation

(*) The Present Movement is een stichting die ondernemers verbindt aan sociale initiatieven die zich bezighouden met vluchtelingen, nieuwkomers en dak- en thuisloze mensen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws