Haring happen bij Hilton Haringparty

19 juni 2015
Haring happen bij Hilton Haringparty

Het ging anders dan gedacht. Door de harde wind helaas geen haring die van grote hoogte neerdaalde uit de lucht. In plaats daarvan brachten drie
parachutisten in een bootje de nieuwe haring aan wal. Gastheren Alessio Colavecchio (l), hotel manager Hilton Amsterdam en Eric van As (r), commercieel manager Versvishandel Jan van As, namen het symbolische eerste vaatje in ontvangst. Daarmee was het startsein gegeven voor de aanval op de 2.000 beschikbare nieuwe haringen. Eerder had Eric van As al aan de ruim 700 aanwezige genodigden uitgelegd dat de extra week die de haringen hadden gekregen om wat ‘vetter te worden’ het beoogde resultaat heeft gehad. “De nieuwe haring is nu prima op smaak”, aldus Van As.

*Goed leren haringhappen*
En dat beaamde Alessio Colavecchio die, naar eigen zeggen, een jaar en een week extra de tijd had gehad om te leren haringhappen volgens 'protocol' in zijn rol van hotelmanager.



*Italië*
Roberto Payer, gastheer van het eerste uur van de Hilton Haringparty, sprak de genodigden telefonisch toe vanuit Italië, waar op dit moment wordt gewerkt aan het jubileumboek over 20 Jaar Roberto’s Restaurant, dat binnenkort zal verschijnen. Hij liet in een reactie weten het te betreuren niet van de partij te kunnen zijn, maar stelde alle vertrouwen in zijn - eveneens Italiaanse – plaatsvervanger, Alessio Colavecchio, voor een smakelijk en plezierig festijn. De gretigheid waarmee de liefhebbers op de Hollandse Nieuwe doken en hun ervaringen deelden, liet wat dat betreft geen twijfel. Traditiegetrouw waren er voor de aanvullende trek stevige stamppotten en zoete desserts en konden de gasten dankzij verschillende sponsors kiezen uit een keur aan drankjes.

Overig nieuws