Haring happen bij Hilton Haringparty

19 juni 2015 |
Haring happen bij Hilton Haringparty<

Het ging anders dan gedacht. Door de harde wind helaas geen haring die van grote hoogte neerdaalde uit de lucht. In plaats daarvan brachten drie
parachutisten in een bootje de nieuwe haring aan wal. Gastheren Alessio Colavecchio (l), hotel manager Hilton Amsterdam en Eric van As (r), commercieel manager Versvishandel Jan van As, namen het symbolische eerste vaatje in ontvangst. Daarmee was het startsein gegeven voor de aanval op de 2.000 beschikbare nieuwe haringen. Eerder had Eric van As al aan de ruim 700 aanwezige genodigden uitgelegd dat de extra week die de haringen hadden gekregen om wat ‘vetter te worden’ het beoogde resultaat heeft gehad. “De nieuwe haring is nu prima op smaak”, aldus Van As.

Goed leren haringhappen
En dat beaamde Alessio Colavecchio die, naar eigen zeggen, een jaar en een week extra de tijd had gehad om te leren haringhappen volgens 'protocol' in zijn rol van hotelmanager.



Italië
Roberto Payer, gastheer van het eerste uur van de Hilton Haringparty, sprak de genodigden telefonisch toe vanuit Italië, waar op dit moment wordt gewerkt aan het jubileumboek over 20 Jaar Roberto’s Restaurant, dat binnenkort zal verschijnen. Hij liet in een reactie weten het te betreuren niet van de partij te kunnen zijn, maar stelde alle vertrouwen in zijn - eveneens Italiaanse – plaatsvervanger, Alessio Colavecchio, voor een smakelijk en plezierig festijn. De gretigheid waarmee de liefhebbers op de Hollandse Nieuwe doken en hun ervaringen deelden, liet wat dat betreft geen twijfel. Traditiegetrouw waren er voor de aanvullende trek stevige stamppotten en zoete desserts en konden de gasten dankzij verschillende sponsors kiezen uit een keur aan drankjes.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: