Hilton Johannesburg klaar voor Oranje

21 mei 2010 |
Hilton Johannesburg klaar voor Oranje<

Het personeel van het Hilton-hotel in Johannesburg kijkt uit naar de komst van het Nederlands elftal. De grootste fan van Oranje is waarschijnlijk de Nederlandse chef-kok van het hotel Frank Salentyn. Tijdens het WK in Zuid-Afrika gaat Salentyn voor de spelers koken. Salentyn omschrijft zichzelf als een echte voetbalgek. Hij kon in eerste instantie niet geloven dat Oranje naar zijn hotel kwam. "Dit is het mooiste dat ik ooit had kunnen dromen", straalde de chef-kok.

Gezond eten
Salentyn gaat samenwerken met de voedingsdeskundigen van Oranje. Hij wil de spelers een combinatie van de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse keuken voorschotelen. "Natuurlijk gezonde maaltijden. Veel fruit, groente, pasta en lokale vis."

Handtekeningen
De chef heeft zelf waarschijnlijk geen tijd om naar een voetbalwedstrijd te gaan, maar hoopt met het keukenpersoneel via de tv zo weinig mogelijk van het WK te hoeven missen. "De jongens in de keuken zijn enorme voetbalfanaten", lacht de boomlange Nederlander in zijn hagelwitte buis. "Zij gaan zeker proberen een aantal handtekeningen te bemachtigen."


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Roberto Payer-editie Hospitality Management vaart nieuwe koers

De speciale Roberto Payer-editie die Hospitality Management in september uitgeeft, krijgt een nieuwe redactionele koers. Vanwege de coronacrisis zijn eerder bepaalde onderwerpen en thema's te komen vervallen. Vanochtend besprak Payer in het Waldorf Astoria de actualiteiten, thema's e...

Opening
Hotel De L'Europe Amsterdam heropent in nieuwe stijl

Na een volledige restyling van het interieur van de lobby, privé-eventkamers, restaurants en bar, opende De L'Europe Amsterdam het afgelopen weekend haar deuren voor gasten. Per 1 juni zijn ook alle restaurants van het hotel - Bord'Eau, Brasserie Marie, Freddy's Bar en de in &#...

Internationaal
CBS: passagiers nationale luchthavens 98% gedaald in april

In april 2020 reisden bijna 134 duizend passagiers van en naar de vijf nationale luchthavens, 98 procent minder dan in april 2019. Het vrachtvervoer daalde in deze periode met 25 procent tot 103 duizend ton aan vervoerd gewicht. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste cijfers. Vanweg...

Aannames, plannen en werkelijke reacties. Hoe we onze weg zoeken in de Covid-19 pandemie.

Sinds maart is Hotelschool The Hague een groot aantal onderzoeken gestart naar de Covid-crisis. Op welke termijn is een herstart van het toerisme te verwachten? Gaan we terug naar vroeger of zullen toeristen op dezelfde manier willen reizen? Gaan gasten hotels en andere accommodatie meer op criteria...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
"Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: