Holiday Inn Arnhem aangekondigd

23 november 2012
Holiday Inn Arnhem aangekondigd

The Vincent Hotel Group (TVHG) en Uni-Invest hebben een langjarige huurovereenkomst afgesloten om in Arnhem een kantoor om te bouwen tot een Holiday Inn Express Hotel met 127 kamers.

*Eerste gasten begin 2013*
Het haast 4.500 vierkante meter tellende kantoorgebouw ligt in het centrum van Arnhem op loopafstand van het centraal station. Het gebouw was tot voor kort in gebruik bij Cito. De herontwikkeling is inmiddels gestart. Naar verwachting zullen begin februari 2013 de eerste gasten worden ontvangen. Mulderblauw architecten is verantwoordelijk voor de inrichting van het hotel. Interstate Hotels & Resorts gaat het hotel managen namens TVHG.

*Vermindering leegstand*
Voor Uni-Invest is dit het eerste kantoorgebouw dat zij samen met TVHG ombouwt naar een hotel. “Wij zijn heel blij met een hotel op deze plek in de stad”, zegt CEO Uni-Invest, Pieter Roozenboom, “Het Rijnbooggebied is een prachtige locatie is voor een hotel. Tegelijkertijd draagt het bij aan de vermindering van de leegstand in Arnhem”.

*Toevoeging voor stad*
Voor TVHG is dit het zesde hotel dat het in korte tijd zal openen. Eerder werden al hotels geopend op Schiphol, in Amsterdam (2x), Utrecht, en Rotterdam (in aanbouw). Volgens CEO Bart van de Kamp van TVHG voegt een Holiday Inn Express hotel daadwerkelijk iets toe aan de stad en onderstreept het de internationale ambities van Arnhem. Door de komst van deze internationale hotelketen zullen nog meer toeristen hun weg naar Arnhem weten te vinden.

~Frank Lindner~

Overig nieuws