Hotel Bloemendaal weer open

11 april 2014 |
Hotel Bloemendaal weer open<

Een heftige brand verwoeste in de nacht van 24 juni 2013 nagenoeg het hele interieur van restaurant De Rusthoek en het bovengelegen Hotel Bloemendaal. Eigenaren Ed en Mariëlle van Veen
zagen hun levenswerk in rook opgaan. Afgelopen 21 maart heropenden zij hun zaak onder grote belangstelling.

Kansen
Na dat ze de eerste klap van de brand verwerkt hadden, hebben Ed & Mariëlle zich afgevraagd welke kansen er te vinden waren in de voldongen situatie waarin zij zich bevonden. Samen met ontwerpbureau Estida, dat bij de opening van het hotel in 2008 ook tekende voor de hotelkamers, hebben de ondernemers een nieuw concept en interieur ontwikkeld voor hotelkamers en restaurant. Doelstelling was dat het moderniseren van het restaurant en een completer kameraanbod. Om met behoud van de vaste klantenkring, een bredere doelgroep aan te spreken.

Hotelkamers
De designbadkamers hadden weinig te leiden gehad van de brand en zijn het uitgangspunt geweest voor het nieuwe interieur van de boutique-hotelkamers. Anders dan voorheen zijn de kamers uitgevoerd met 1 dominante kleur per kamer, zwart, rood of wit, wat een krachtig geheel vormt met de bouwkundige kwaliteiten van de ruimtes, zoals grote raampartijen en balken plafonds. De kamers zijn gestyled met sfeervolle accessoires waaronder rijke gordijnen en fakefur plaids. De faciliteiten in de kamers zijn helemaal 2014; free wifi, smarttv’s, en Nespresso koffiemachines. En er is een lift naar de kamers gekomen, een lang gekoesterde wens.

Indeling
Door het optimaliseren van de indeling van de begane grond is ruimte gecreëerd voor een (nieuwe) vier-persoons-suite, met twee slaapkamers, een gezamenlijke woonkamer met bar, eigen entree en terras. De woonkamer biedt ook nog eens mogelijkheid voor vergaderingen tot 20 personen of ontvangsten gezelschappen. Met deze dubbelfunctie is de vierpersoonssuite echt een aanwinst voor het hotel.

Restaurant
Het restaurantconcept is volledig geactualiseerd met een puur en ambachtelijk seizoensgebonden productaanbod, bereid op de ‘Big Green Egg houtskoolgrill’. Producten worden zoveel mogelijk lokaal betrokken, met uitzondering van de Earth koffie waarmee een bijdrage wordt geleverd aan watervoorzieningen in droge gebieden over de gehele wereld.
Het restaurantinterieur is stoer en sfeervol met eiken hout, verweerd metaal, sfeervolle behangen en luxe stoffen. De keuken is volledig open en loopt door in de bar. Een metalen schappen-bovenbouw verbindt bar en keuken en etaleert de werkvoorraad van de keuken en bar, in combinatie met bewust gestylde decoraties. Het zongelegen terras is uitgevoerd met nieuw comfortabel meubilair en een nieuwe overkapping met verwarming, waardoor lang van het buiten verblijven genoten kan worden.

teruggekeerd
Na de sluitingsperiode is nagenoeg de hele brigade teruggekeerd. Vaste gasten worden in de vernieuwde zaak verwelkomd door bekende gezichten. Dankzij de veranderde uitstraling lopen ook nieuwe gasten binnen, de doelstelling is geslaagd. De Rusthoek, al sinds 1906 een pleisterplaats tussen de Noordzeekust en Amsterdam, is uit de as herrezen en kan met een nieuw concept en bijbehorend interieur de toekomst in.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Achtergronden
Dit kost een overnachting tijdens carnaval

Het grootste feest van het jaar in het zuiden komt er weer aan. Dat betekent carnavalskleding scoren, kaarten kopen voor de plaatselijke kroeg of natuurlijk buiten genieten van de muziek met een biertje. Maar wat als je nou in de stad zou willen overnachten? Ben je dan duurder uit dan normaal? HomeT...

NH Hotels Internationaal
NH Hotels opent haar eerste hotel in Noord-Amerika

Het NH Collection New York Madison Avenue gaat weldra open. In april opent het eerste hotel van NH in de VS, zo lezen we op zakenreis.nl. Het statige gebouw in het hart van Manhattan stamt uit 1920 en weerspiegelt het 'gouden tijdperk van de reclame', zo meldt NH in een verklaring. In Eur...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Achtergronden
In memoriam: Michel Geurts

Het droevige bericht van het overlijden van Michel Geurts (1944) heeft de Nederlandse hotellerie geschokt. De hotelier legde in 1982 in Zutphen de basis voor Inntel Hotels. In 1986 werd het tweede hotel geopend in Zaandam: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel kent sinds de verbouwing in 2010 e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: