Hotel Bloemendaal weer open

11 april 2014 |
Hotel Bloemendaal weer open<

Een heftige brand verwoeste in de nacht van 24 juni 2013 nagenoeg het hele interieur van restaurant De Rusthoek en het bovengelegen Hotel Bloemendaal. Eigenaren Ed en Mariëlle van Veen
zagen hun levenswerk in rook opgaan. Afgelopen 21 maart heropenden zij hun zaak onder grote belangstelling.

Kansen
Na dat ze de eerste klap van de brand verwerkt hadden, hebben Ed & Mariëlle zich afgevraagd welke kansen er te vinden waren in de voldongen situatie waarin zij zich bevonden. Samen met ontwerpbureau Estida, dat bij de opening van het hotel in 2008 ook tekende voor de hotelkamers, hebben de ondernemers een nieuw concept en interieur ontwikkeld voor hotelkamers en restaurant. Doelstelling was dat het moderniseren van het restaurant en een completer kameraanbod. Om met behoud van de vaste klantenkring, een bredere doelgroep aan te spreken.

Hotelkamers
De designbadkamers hadden weinig te leiden gehad van de brand en zijn het uitgangspunt geweest voor het nieuwe interieur van de boutique-hotelkamers. Anders dan voorheen zijn de kamers uitgevoerd met 1 dominante kleur per kamer, zwart, rood of wit, wat een krachtig geheel vormt met de bouwkundige kwaliteiten van de ruimtes, zoals grote raampartijen en balken plafonds. De kamers zijn gestyled met sfeervolle accessoires waaronder rijke gordijnen en fakefur plaids. De faciliteiten in de kamers zijn helemaal 2014; free wifi, smarttv’s, en Nespresso koffiemachines. En er is een lift naar de kamers gekomen, een lang gekoesterde wens.

Indeling
Door het optimaliseren van de indeling van de begane grond is ruimte gecreëerd voor een (nieuwe) vier-persoons-suite, met twee slaapkamers, een gezamenlijke woonkamer met bar, eigen entree en terras. De woonkamer biedt ook nog eens mogelijkheid voor vergaderingen tot 20 personen of ontvangsten gezelschappen. Met deze dubbelfunctie is de vierpersoonssuite echt een aanwinst voor het hotel.

Restaurant
Het restaurantconcept is volledig geactualiseerd met een puur en ambachtelijk seizoensgebonden productaanbod, bereid op de ‘Big Green Egg houtskoolgrill’. Producten worden zoveel mogelijk lokaal betrokken, met uitzondering van de Earth koffie waarmee een bijdrage wordt geleverd aan watervoorzieningen in droge gebieden over de gehele wereld.
Het restaurantinterieur is stoer en sfeervol met eiken hout, verweerd metaal, sfeervolle behangen en luxe stoffen. De keuken is volledig open en loopt door in de bar. Een metalen schappen-bovenbouw verbindt bar en keuken en etaleert de werkvoorraad van de keuken en bar, in combinatie met bewust gestylde decoraties. Het zongelegen terras is uitgevoerd met nieuw comfortabel meubilair en een nieuwe overkapping met verwarming, waardoor lang van het buiten verblijven genoten kan worden.

teruggekeerd
Na de sluitingsperiode is nagenoeg de hele brigade teruggekeerd. Vaste gasten worden in de vernieuwde zaak verwelkomd door bekende gezichten. Dankzij de veranderde uitstraling lopen ook nieuwe gasten binnen, de doelstelling is geslaagd. De Rusthoek, al sinds 1906 een pleisterplaats tussen de Noordzeekust en Amsterdam, is uit de as herrezen en kan met een nieuw concept en bijbehorend interieur de toekomst in.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com OTA's
Booking.com: iedere seconde checken er gemiddeld 7 gasten in bij een verblijf

Tijdens de internationale Vacation Rental Management Association (VRMA) conferentie in New Orleans (VS) maakt Booking.com bekend dat er per seconde gemiddeld 7 gasten inchecken bij een woning, appartement of ander uniek verblijf. De mededeling komt op hetzelfde moment als de introductie van nieuwe t...

Hilton Culinair
Napolitaanse pizza verovert (Hilton) Amsterdam

Hilton Amsterdam introduceert exclusieve Napolitaanse pizza, in combinatie met champagne. In de Half Moon Lounge wordt de klassieker onder de pizza’s op de kaart gezet. De eigentijdse combinatie met bubbels verleent het oorspronkelijke simpele streetfood uit Napels een gastronomisch tintje. Sp...

Columns
Column Hans van Spronsen: Hallo, Alexa

Wordt onze stem wel genoeg gehoord in de hotellerie? Natuurlijk houdt het moderne hotel tal van zaken met betrekking tot het gastgedrag bij. Vervolgens zet men deze informatie om in toekomstig beleid. Vandaag de dag zal deze informatievergaring zich concentreren op ons boekingsgedrag en nog weinig o...

Personalia Internationaal
The Ritz-Carlton, Abama krijgt Belgische general manager 

In The Ritz-Carlton, Abama op de Canarische eilanden is de Belg Gregory de Clerck sinds begin 2019 aan de slag als nieuwe General Manager. De Clerck, die geboren en getogen is in Kortrijk, houdt toezicht op de strategische leiding en de dagelijkse activiteiten van het resort, dat 459 kamers en suite...

Internationaal Longread
PREM Hospitality heeft ruim 1000 kamers in Benelux en groeit explosief door

Ierse specialist in Hospitality Management ziet België en Nederland als strategische draaischijf voor zijn uitbreiding van 'short en long-stay' locaties over Continentaal Europa en verwacht met een stevige pipeline van 8 hotels een sterke groei in de komende jaren. Sinds september 2...

Achtergronden
Hotelkamers Assen 'op slot' tijdens Formule 1-periode

In Assen zijn alle (of in ieder geval heel veel) hotelkamers in de periode van donderdag 30 april tot en met zondag 3 mei vastgezet en kunnen dus niet meer online geboekt worden. Opvallend, want deze periode is precies de periode waarin het Formule 1-circus neerstrijkt in Zandvoort. Social zou so...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: