Hotel Bloemendaal weer open

11 april 2014 |
Hotel Bloemendaal weer open

Een heftige brand verwoeste in de nacht van 24 juni 2013 nagenoeg het hele interieur van restaurant De Rusthoek en het bovengelegen Hotel Bloemendaal. Eigenaren Ed en Mariëlle van Veen
zagen hun levenswerk in rook opgaan. Afgelopen 21 maart heropenden zij hun zaak onder grote belangstelling.

Kansen
Na dat ze de eerste klap van de brand verwerkt hadden, hebben Ed & Mariëlle zich afgevraagd welke kansen er te vinden waren in de voldongen situatie waarin zij zich bevonden. Samen met ontwerpbureau Estida, dat bij de opening van het hotel in 2008 ook tekende voor de hotelkamers, hebben de ondernemers een nieuw concept en interieur ontwikkeld voor hotelkamers en restaurant. Doelstelling was dat het moderniseren van het restaurant en een completer kameraanbod. Om met behoud van de vaste klantenkring, een bredere doelgroep aan te spreken.

Hotelkamers
De designbadkamers hadden weinig te leiden gehad van de brand en zijn het uitgangspunt geweest voor het nieuwe interieur van de boutique-hotelkamers. Anders dan voorheen zijn de kamers uitgevoerd met 1 dominante kleur per kamer, zwart, rood of wit, wat een krachtig geheel vormt met de bouwkundige kwaliteiten van de ruimtes, zoals grote raampartijen en balken plafonds. De kamers zijn gestyled met sfeervolle accessoires waaronder rijke gordijnen en fakefur plaids. De faciliteiten in de kamers zijn helemaal 2014; free wifi, smarttv’s, en Nespresso koffiemachines. En er is een lift naar de kamers gekomen, een lang gekoesterde wens.

Indeling
Door het optimaliseren van de indeling van de begane grond is ruimte gecreëerd voor een (nieuwe) vier-persoons-suite, met twee slaapkamers, een gezamenlijke woonkamer met bar, eigen entree en terras. De woonkamer biedt ook nog eens mogelijkheid voor vergaderingen tot 20 personen of ontvangsten gezelschappen. Met deze dubbelfunctie is de vierpersoonssuite echt een aanwinst voor het hotel.

Restaurant
Het restaurantconcept is volledig geactualiseerd met een puur en ambachtelijk seizoensgebonden productaanbod, bereid op de ‘Big Green Egg houtskoolgrill’. Producten worden zoveel mogelijk lokaal betrokken, met uitzondering van de Earth koffie waarmee een bijdrage wordt geleverd aan watervoorzieningen in droge gebieden over de gehele wereld.
Het restaurantinterieur is stoer en sfeervol met eiken hout, verweerd metaal, sfeervolle behangen en luxe stoffen. De keuken is volledig open en loopt door in de bar. Een metalen schappen-bovenbouw verbindt bar en keuken en etaleert de werkvoorraad van de keuken en bar, in combinatie met bewust gestylde decoraties. Het zongelegen terras is uitgevoerd met nieuw comfortabel meubilair en een nieuwe overkapping met verwarming, waardoor lang van het buiten verblijven genoten kan worden.

teruggekeerd
Na de sluitingsperiode is nagenoeg de hele brigade teruggekeerd. Vaste gasten worden in de vernieuwde zaak verwelkomd door bekende gezichten. Dankzij de veranderde uitstraling lopen ook nieuwe gasten binnen, de doelstelling is geslaagd. De Rusthoek, al sinds 1906 een pleisterplaats tussen de Noordzeekust en Amsterdam, is uit de as herrezen en kan met een nieuw concept en bijbehorend interieur de toekomst in.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: