Hotel Zonheuvel klimaatneutraal

22 januari 2014
Hotel Zonheuvel klimaatneutraal

SBI Landgoed Zonheuvel is naar eigen zeggen de eerste hotel- en conferentielocatie die gegarandeerd klimaatneutraal is gecertificeerd. Directeur Jaap Jongejan, en Itje Verhagen
(Rooms Division Manager) namen namens het hotel in Doorn het certificaat 'Klimaatneutraal Gegarandeerd Locatie' in ontvangst.

*Maatregelen*
“Door onze maatregelen op Landgoed Zonheuvel, kunnen we de uitstoot die we hier produceren, met een groot gedeelte terugbrengen. Voorbeelden hiervan zijn: klimaatneutrale renovatie, duurzame inkoop, een warmtewisselinstallatie, gescheiden afvalinzameling, een composteermachine, een biologische moestuin, shuttlevervoer van en naar het station op biogas. De uitstoot die we (nog) niet kunnen reduceren, compenseren we. Compensatie is de manier om verantwoordelijkheid te nemen voor CO2-uitstoot, door dit elders te voorkomen”, aldus Jongejan.

*Ontwikkelingslanden*
“We compenseren door onder meer te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Daarmee is de door u georganiseerde bijeenkomst op Landgoed Zonheuvel een volledig klimaat neutraal evenement”, aldus Itje Verhagen.

Het totale pakket van de maatregelen is getoetst en goedgekeurd door de Climate Neutral Group.

*Faciliteiten*
Het hotel is al Green Key Goud gecertificeerd en beschikt over 33 vergaderzalen (waarvan 1 tot 500 personen), 110 hotelkamers, een café, restaurant met terras en wellnessfaciliteiten.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws