Hotelboot Rotterdam mogelijk naar Oman

2 oktober 2012
Hotelboot Rotterdam mogelijk naar Oman

De ss Rotterdam wordt mogelijk verkocht aan een investeerder uit Oman. De hotelboot van de Rotterdamse woningcorportatie Woonbron staat al een jaar in de etalage.
Het winnende bod lijkt nu uit het Midden-Oosten te komen.

*Kapitaalkrachtig*
De corporatie hoopt van harte dat er nog een Nederlandse partij op komt dagen die het meeste geld neertelt, maar gaat ervan uit dat de partij uit Oman zeer kapitaalkrachtig is. De interesse is dan ook zeer serieus te noemen. Wanneer de Omani's de boot kopen, dan wordt de ss Rotterdam omgebouwd tot VIP-boot voor belangrijke gasten en zal het Katendrecht in Rotterdam verlaten.

*Te koop*
Woonbron wil van het eigendom van het schip af. In de ss Rotterdam is 257 miljoen euro gestoken om het verbouwen tot hotel-restaurant, conferentieruimte en stadsattractie. Het staat nu voor iets meer dan 25 miljoen op de balans.

*Acceptatie*
Een vertrek uit zou jammer voor de stad zijn. De ss Rotterdam werd steeds beter geaccepteerd, wat zich uit in het bedrijfsresultaat. Deze kwam uit op 2 miljoen euro, tegen eerder 1,4 miljoen.

Geïnteresseerden uit Nederland zijn tot nu toe onder meer ondernemer Hennie van der Most en Jaarbeurs Utrecht. Laatstgenoemde is al partner van het project.

~Frank Lindner~

Overig nieuws