IJsfondue: nieuwste horecatrend?

12 juli 2011 |
IJsfondue: nieuwste horecatrend?<

Sinds kort bestaat er fondue 2.0. Ice fondue is een nieuw tafelritueel dat is bedacht door Koen 'Icewizard' Gillis. Door te 'fonduen' in vloeibare stikstof van -196 graden Celsius verdwijnt het oubollige imago in ieder geval als sneeuw voor de zon.

Gasten kunnen van fruit zelf ijs-tapas maken door het eten vijf tellen in de rokende stikstof te dopen, al of niet gecombineerd met warme chocolade en slagroom.

Veel publiek, enthousiaste reacties
Als eigenaar van het Leidse éénmansbedrijf Business Edge bedenkt Koen Gillis innovatieve marketingconcepten. Onder de naam 'Icewizard' maakte hij voor bedrijven op beurzen en evenementen met vloeibare stikstof ter plekke ijs-tapas om publiek te trekken. De enthousiaste reacties leidden tot de volgende stap: het ontwikkelen en aanbieden van ice fondue als totaalconcept voor de horeca.

Michelinzaken al fan
De Icewizard richt zich op de betere restaurants, omdat ice fondue daar volgens Gillis het beste past. De praktijk bewijst zijn gelijk. Onder de restaurants die het concept al hebben aangeschaft zijn er zelfs met een Michelinster, waaronder De Lindehof uit Nuenen. Gillis: “Dit kan weleens de nieuwste trend in de betere horeca worden.” Binnen het totaalconcept past dat Icewizard ook de stikstof levert aan restaurants, dat kan in de vorm van een abonnement.

Helpende handen
Gillis heeft de ice fondue ontwikkeld met ondersteuning en subsidie van het Zuid-Hollandse project KennisNetwerken van Syntens en de Kennisalliantie.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: