Investeerder KKR aast op NH Hoteles

29 oktober 2012
Investeerder KKR aast op NH Hoteles

De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR heeft een oogje laten vallen op NH Hoteles. Hierover berichten diverse Spaanse media. Momenteel ligt er een voorlopig bod op tafel.

*Schuldenlast*
KKR zou voor ongeveer 100 miljoen euro een aandeel van 15,7 procent willen nemen in het hotelbedrijf. Vorig jaar had NH Hoteles 1 miljard euro schuld uitstaan een een operationele cashflow van 193 miljoen. Sindsdien probeert de hotelonderneming "vastgoed te verkopen":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/nh-verkoopt-35-procent-hotels-16090/ om de schuldenlast te verlichten.

*Wisselende prestaties*
De Spaanse thuismarkt en Italië liggen door de crisis op zijn gat, maar de hotels in Duitsland, de Benelux, Centraal Europa en Latijns-Amerika doen het relatief goed. KKR zou vooral interesse hebben in de hotels in deze regio's.

*Nieuwe structuur*
Wanneer KKR zich tegen het management aan zou gaan bemoeien, dan zou op waardecreatie worden aangestuurd. Bovendien worden dan de Spaanse spaarbanken (caja's) die nu nog aandeelhouder zijn uit het hotelbedrijf gewerkt, zo liet een Spaanse analist optekenen tegenover Reuters. De spaarbanken, die samen met NH een derde van de aandelen bezitten, worden door Brussel aangezet om hun aandelen te verkopen om zo aan de nieuwe financiële richtlijnen voor banken te voldoen.

~Frank Lindner~

Overig nieuws