Jan Hein Simons jurylid Schoonste Hotel

7 november 2012
Jan Hein Simons jurylid Schoonste Hotel

Jan Hein Simons is één van de juryleden van het Schoonste Hotel Van Nederland. Hij vertelt u waarom ook u "mee moet doen":http://www.hetschoonstehotelvannederland.nl/ en waarom hij deze prijs zo waardevol acht.

*Kunt u kort iets over uzelf vertellen?*
Ik ben algemeen directeur van NH Hoteles, verantwoordelijk voor de business en hotels in de Benelux, VK, Frankrijk en Afrika. Ik ben bovenal mens; gelukkig getrouwd en vader van drie kinderen. Ik ben een hotelier met passie voor mensen: zowel voor gasten als collega’s. Iemand die probeert te begrijpen wat er in de bedrijven gebeurt, zodat wij dagelijks de beste gastenervaring kunnen realiseren die van ons verwacht wordt.

Dit is ook de reden waarom men mij vaak op de werkvloer vindt. De samenwerking die wij elke dag in de hotels met elkaar tot uitvoer mogen brengen is uiteindelijk waar het om draait. De gast beslist voor een belangrijk deel of hij/zij terug komt naar een hotel, gemeten aan dat samenspel. Daar houd ik van. Ik heb dat in Europa, Afrika en de Verenigde Staten kunnen doen, en daar mijn ervaringen opgedaan.

*Schone golfstokken*
Ik heb ook wel wat met schoonmaken. Ik vind het prettig als dingen schoon zijn; tot en met mijn golfstokken aan toe. In dit geval spelen hier onze slaapkamers, lobby’s, F&B-outlets en back-of-house een enorm belangrijke, centrale rol.

*Waarom vindt u het leuk om in de jury te zitten van de wedstrijd?*
Een jury dient ervoor om, vanuit verschillende perspectieven, een bepaalde prestatie te beoordelen. Hiermee kan een jury, en dat vind ik belangrijk, een uitstekend medium zijn om een kwalitatieve ontwikkeling verder te helpen ontwikkelen en te ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat zowel de winnaar als de verliezers energie putten uit een oordeel en daarmee morgen de prestatie van gisteren kunnen verbeteren.

*Waarom vindt u de wedstrijd en het keurmerk belangrijk?*
Ik gaf het antwoord eerder eigenlijk al. Een keurmerk is een ‘etiquette’; meer niet. Om het keurmerk elke dag leven in te blazen, 365 dagen per jaar; dat is de uitdaging. Om aandacht te besteden aan de afdelingen die bij schoonmaak betrokken zijn; er dagelijks in werken; erkenning aan hen geven. Daar doen we dit ook voor!

*Wat verwacht u van de wedstrijd?*
Spanning en dat de beste wint.

*Waarom is het belangrijk om mee te doen aan de wedstrijd?*
Ik vind het een eer gevraagd te zijn en ik zal er alles aan doen om de hoog gestelde verwachtingen van mijn bijdrage te realiseren (en deze waar mogelijk nog te verbeteren).

Overig nieuws