Japans restaurant Yamazato heropend

9 maart 2015 |
Japans restaurant Yamazato heropend<

Het Japanse Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam heeft na een grootschalige verbouwing van drie maanden
zijn deuren weer geopend. Het architectenbureau KKS, gevestigd in Tokyo, ontwierp het nieuwe interieur voor dit sterrenrestaurant, waarbij de sushibar volgens traditioneel Japanse normen een nóg prominentere rol speelt dan voorheen. Ook de keuken en de aangrenzende ontvangstlounge zijn onder handen genomen.

Typisch Japans ontwerp
Met het nieuwe interieur wanen gasten zich volgens de zaak nog meer in Japan dan voorheen. Dat begint al bij aankomst, als ze via de lounge door de Japanse stenen binnentuin het restaurant betreden. Architecte Tomoko Koyanagi heeft in het ontwerp vooral gebruikgemaakt van typisch Japanse materialen, zoals washi, een handgemaakte papiersoort dat in veel Japanse interieurs te vinden is. Pronkstuk van het vernieuwde restaurant is de sushibar, die plaats biedt aan acht gasten. Opgetrokken uit hinoki-hout, een lichte, aromatische kwaliteitshoutsoort uit Japan, is deze sushibar ontworpen naar Japanse maatstaven. Dit betekent dat er geen vitrine is die de gasten scheidt van de sushi-chef. De gasten kunnen de chef nu dus letterlijk op de vingers kijken terwijl hij de sushi bereidt.


De sushibar biedt plaats aan acht gasten.

Yamazato en zijn executive chef
Yamazato Restaurant ontving in 2002 als eerste authentiek Japanse restaurant in Europa een Michelinster. Chef Tomikawa kwam in 1984 naar Amsterdam om, samen met de grondlegger van de Japanse keuken in Nederland, Akira Oshima, de Japanse haute cuisine te presenteren aan de Nederlanders. In 2002 ging hij terug naar Japan om zijn kennis te verdiepen en de culinaire ontwikkelingen in Japan te monitoren. Sinds 2005 is hij terug in het Amsterdamse Yamazato, waar hij in 2010 de leiding kreeg over zowel het Japanse Yamazato Restaurant als Teppanyaki Restaurant Sazanka. In november 2014 werd ook Sazanka onderscheiden met een Michelinster.

Meer lezen over Yamazato? Klik hier!
Christel Tuin



Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: