Japans restaurant Yamazato heropend

9 maart 2015
Japans restaurant Yamazato heropend

Het Japanse Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam heeft na een grootschalige verbouwing van drie maanden
zijn deuren weer geopend. Het architectenbureau KKS, gevestigd in Tokyo, ontwierp het nieuwe interieur voor dit sterrenrestaurant, waarbij de sushibar volgens traditioneel Japanse normen een nóg prominentere rol speelt dan voorheen. Ook de keuken en de aangrenzende ontvangstlounge zijn onder handen genomen.

*Typisch Japans ontwerp*
Met het nieuwe interieur wanen gasten zich volgens de zaak nog meer in Japan dan voorheen. Dat begint al bij aankomst, als ze via de lounge door de Japanse stenen binnentuin het restaurant betreden. Architecte Tomoko Koyanagi heeft in het ontwerp vooral gebruikgemaakt van typisch Japanse materialen, zoals washi, een handgemaakte papiersoort dat in veel Japanse interieurs te vinden is. Pronkstuk van het vernieuwde restaurant is de sushibar, die plaats biedt aan acht gasten. Opgetrokken uit hinoki-hout, een lichte, aromatische kwaliteitshoutsoort uit Japan, is deze sushibar ontworpen naar Japanse maatstaven. Dit betekent dat er geen vitrine is die de gasten scheidt van de sushi-chef. De gasten kunnen de chef nu dus letterlijk op de vingers kijken terwijl hij de sushi bereidt.


~De sushibar biedt plaats aan acht gasten.~

*Yamazato en zijn executive chef*
Yamazato Restaurant ontving in 2002 als eerste authentiek Japanse restaurant in Europa een Michelinster. Chef Tomikawa kwam in 1984 naar Amsterdam om, samen met de grondlegger van de Japanse keuken in Nederland, Akira Oshima, de Japanse haute cuisine te presenteren aan de Nederlanders. In 2002 ging hij terug naar Japan om zijn kennis te verdiepen en de culinaire ontwikkelingen in Japan te monitoren. Sinds 2005 is hij terug in het Amsterdamse Yamazato, waar hij in 2010 de leiding kreeg over zowel het Japanse Yamazato Restaurant als Teppanyaki Restaurant Sazanka. In november 2014 werd ook Sazanka onderscheiden met een Michelinster.

"*Meer lezen over Yamazato? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=yamazato&x=zoeken

~Christel Tuin~



Overig nieuws