Kamerprijzen Amsterdam naar recordhoogte

17 april 2014
Kamerprijzen Amsterdam naar recordhoogte

Online hotelprijzen in Amsterdam zijn deze maand gestegen naar gemiddeld 173 euro per kamer per nacht, zo blijkt uit de trivago Hotelprijsindex
(tHPI) van hotelzoekmachine www.trivago.nl. Op werkdagen valt dit lager uit, dan liggen de hotelprijzen in april op gemiddeld 144 euro. De weekenden (vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag) zijn met gemiddeld 205 euro per kamer per nacht een stuk duurder. Vooral de nacht van zaterdag op zondag is prijzig, deze kost gemiddeld 221 euro per kamer per nacht. Veel feestdagen vallen dit jaar op of dichtbij het weekend.

*Voorjaar in trek*
Het voorjaar is voor veel grote Europese steden een belangrijke periode voor toerisme. In de maanden april, mei en juni zijn veel toeristische steden daarom overwegend duurder dan de rest van het jaar. In Amsterdam is dat vooral in de weekenden goed te merken. Vanwege het goede weer en de vele vakantiedagen gaan veel mensen een weekend naar Amsterdam. Vanwege de grote interesse stijgen de prijzen van de hotels. Waar doordeweeks gemiddeld 144 euro per kamer per nacht wordt gevraagd, stijgt dit gemiddelde op de zaterdagen naar hoogtes tussen de 190 en 252 euro per kamer per nacht.

*Vanwege feestdagen drie weekenden druk*
Amsterdam is een zeer geliefde stad onder toeristen. Zodra er vrije dagen zijn en er een gelegenheid is om een lang weekend weg te gaan, is Amsterdam een gewilde bestemming. Gelegenheden zijn er dit jaar meer dan genoeg. De komende drie weekenden zijn er:

1. Het paasweekend van Goede Vrijdag (€175), Stille Zaterdag (€249) en 1e paasdag (€184).

2. Het weekend van Koningsdag, met Koningsnacht op vrijdag (€235) en Koningsdag op zaterdag (€252).

3. Het lange weekend na de dag van de arbeid, met op donderdag 1 mei de Dag van de Arbeid (€188), vrijdag 2 mei (€247) en zaterdag 3 mei (€270). De Dag van de Arbeid is in Nederland geen feestdag, maar in veel andere landen wel, vandaar dat deze dag voor veel internationaal toerisme zorgt.

*Doordeweeks*
Reizigers die Amsterdam binnenkort willen bezoeken, maar niet teveel willen uitgeven, is het aan te raden om op een doordeweekse dag te gaan, of te wachten tot het tweede weekend van mei.

Amsterdam is zeker niet de enige Europese stad met een grote populariteit in de lente. Steden als Brussel, Oslo, Lissabon, Barcelona, Madrid, Rome, Venetië en Budapest, hebben eveneens hogere prijzen in de maanden april, mei en juni.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws