Kokmeijer blikt terug op Dance Valley

7 augustus 2012 |
Kokmeijer blikt terug op Dance Valley<

Om te laten zien dat gezond heel lekker kan zijn, heeft topchef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu op 4 augustus tijdens Dance Valley bezoekers vanuit een foodtruck verleidelijk streetfood geserveerd.

Verbaasd
Het aanbod was een tikkeltje gezonder, dan wat festivalbezoekers gewend zijn. Een bezoeker hierover tegen Kokmeijer: "Ik ben écht verbaasd en blij dat ik zo gezond én lekker kan eten op een dance festival!"

Gezonder graag
Uit onderzoek van Unilever Food Solutions blijkt dat gasten in de horeca graag een ‘iets gezondere’ versie van hun favoriete gerecht willen. Om chefs hierbij te helpen, heeft het bedrijf het Verleidelijk Lekker programma opgezet.


Achtergrond
Naar aanleiding van de bevindingen van het onderzoek introduceerde Unilever Food Solutions het ‘Verleidelijk lekker’- programma waarmee zij chefs en horeca- en cateringondernemers helpt kleine veranderingen in menu’s aan te brengen om zo hun gasten te helpen een gezondere maaltijd te kiezen.



Verbeterpunten
Door bijvoorbeeld minder vet en meer groente te gebruiken wordt een maaltijd al snel een stuk gezonder. Ook wordt gekeken naar de presentatie en de beschrijving van de gerechten op het menu. Deze kleine acties zullen samen een groot verschil maken voor de gezondheid van mensen die buitenshuis eten en helpt hiermee de groter wordende obesitasproblematiek aan te pakken.




Foto's: Arie Kievit

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: