Meer weten over wild?

21 september 2014 |
Meer weten over wild?

Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging zetten wild op de kaart tijdens Gastvrij Rotterdam van 22 tot en met 24
september. Maandag 22 september gaat de 2e editie van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam van start in Ahoy Rotterdam. Op de eerste dag wordt de beurs om 12:00 uur officieel geopend in samenwerking met Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging door middel van een optreden van jagers en jachthoornblazers. In de loop van de dag geven zij, samen met Euro-Toqueskoks, tekst en uitleg over de herkomst, het schoonmaken en bereiden van wild.

Uit eigen land
Half september hebben Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging een samenwerking opgezet om wild uit eigen land op de kaart te zetten bij politiek en publiek. In het najaar van 2014 staat de behandeling van de nieuwe Natuurwet op de agenda van de Tweede Kamer. Een aantal politieke partijen heeft zich in de aanloop naar de wet hard gemaakt voor de beëindiging van het jagen ten behoeve van consumptie. Dat druist in tegen alle maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en mag dus niet gebeuren, vinden zowel de koks als de jagers. Dit uitgangspunt vormt de basis van de samenwerking tussen Euro-Toques Nederland en KNJV. Gastvrij Rotterdam ziet het belang in van wild als gastronomisch product en biedt Euro-Toques en de KNJV met die reden het podium tijdens de opening.

Vakbeurs voor horecaprofessionals
Gastvrijheid, beleving en kwaliteit, daar draait het om bij de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De tweede editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 22 t/m woensdag 24 september a.s., heeft ruim 270 exposanten en is daarmee grootste regionale horecavakbeurs van Nederland. De openingstijden zijn maandag en dinsdag van 11.00 tot 18.00 uur en op woensdag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis voor horecaprofessionals die in het bezit zijn van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: