Meer weten over wild?

21 september 2014
Meer weten over wild?

Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging zetten wild op de kaart tijdens Gastvrij Rotterdam van 22 tot en met 24
september. Maandag 22 september gaat de 2e editie van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam van start in Ahoy Rotterdam. Op de eerste dag wordt de beurs om 12:00 uur officieel geopend in samenwerking met Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging door middel van een optreden van jagers en jachthoornblazers. In de loop van de dag geven zij, samen met Euro-Toqueskoks, tekst en uitleg over de herkomst, het schoonmaken en bereiden van wild.

*Uit eigen land*
Half september hebben Euro-Toques en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging een samenwerking opgezet om wild uit eigen land op de kaart te zetten bij politiek en publiek. In het najaar van 2014 staat de behandeling van de nieuwe Natuurwet op de agenda van de Tweede Kamer. Een aantal politieke partijen heeft zich in de aanloop naar de wet hard gemaakt voor de beëindiging van het jagen ten behoeve van consumptie. Dat druist in tegen alle maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en mag dus niet gebeuren, vinden zowel de koks als de jagers. Dit uitgangspunt vormt de basis van de samenwerking tussen Euro-Toques Nederland en KNJV. Gastvrij Rotterdam ziet het belang in van wild als gastronomisch product en biedt Euro-Toques en de KNJV met die reden het podium tijdens de opening.

*Vakbeurs voor horecaprofessionals*
Gastvrijheid, beleving en kwaliteit, daar draait het om bij de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De tweede editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 22 t/m woensdag 24 september a.s., heeft ruim 270 exposanten en is daarmee grootste regionale horecavakbeurs van Nederland. De openingstijden zijn maandag en dinsdag van 11.00 tot 18.00 uur en op woensdag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis voor horecaprofessionals die in het bezit zijn van een uitnodigingskaart of uitnodigingscode.

Overig nieuws