Nederland in top 10 non-corporate congressen

10 juni 2015
Nederland in top 10 non-corporate congressen

Het aantal internationale non-corporate congressen in Nederland is in 2014 gestegen van 293 naar 379. Hiermee stijgt Nederland 3 plekken en komt
weer in de top 10 van de lijst van de Union of International Associations (UIA). UIA houdt jaarlijks het aantal internationale non-corporate (associatie- en gouvermentele) congressen bij.

*Top 10*
“We zijn 3 plekken gestegen en staan weer in de top 10, dat is mooi. Het resultaat van dit lijstje is echter ontstaan door inspanningen die 5 tot 8 jaar geleden zijn geleverd. Het blijft dus essentieel voor ons om deze markt intensief te bewerken”, aldus Eric Bakermans, Manager marketing Meetings & Conventions van NBTC. “Vanaf dit jaar profileren we ‘Nederland congresland’ actief vanuit een topsectorperspectief. Gebieden waarin wij als land excelleren, zoals water en logistiek, zetten we in de etalage om Nederland als congresbestemming te positioneren. En die sector linken we weer aan een stad, zoals water en bijvoorbeeld Rotterdam”, vervolgt Bakermans.

*Zakelijke markt van belang*
De zakelijke markt is een belangrijke markt: ruim een kwart van alle buitenlandse bezoekers komt naar Nederland met een zakelijke reden. Bovendien geeft een congresganger relatief veel uit tijdens zijn verblijf in Nederland: gemiddeld ruim 1.000 euro per persoon per verblijf voor een zakelijk bezoek ten opzichte van 600 euro voor een vakantie. In 2014 besteedden de ruim 3,6 miljoen internationale zakenreizigers in totaal bijna 3,8 miljard euro. Van alle zakelijke bezoekers, komt zo’n acht procent voor een congres naar ons land.

*Congreswerving belangrijk*
Op de internationale congresmarkt richt NBTC haar marketingactiviteiten op de Nederlandse initiatiefnemers die een congres naar Nederland willen brengen. Daarnaast zijn de bestuurders van internationale federaties van belang omdat zij beslissen waar het congres uiteindelijk naar toe gaat.

*Economische waarde*
In 2014 bezochten ruim 270.000 internationale congresgangers ons land en dat is goed voor een economische waarde van bijna 340 miljoen euro.

Overig nieuws