Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

4 mei 2015
Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d'Or

SVH Meesterkoks André van Doorn, Marc van Gulick, Onno Kokmeijer en Dick Middelweerd vormen samen met SVH Meesterkok Jonnie
Boer de jury van de Nederlandse finale Bocuse d’Or 2015. De Nederlandse finale vindt plaats tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september.


~Jonnie Boer~

*Beoordeling*
De jury van de vijf Meesterkoks beoordeelt de smaak en presentatie van de gerechten. Daarnaast beoordeelt een speciale jury onder andere de werkwijze en de hygiëne in de wedstrijdkeukens.


~André van Doorn~

*Over de Nederlandse finale*
Tijdens de Nederlandse finale wordt de chef geselecteerd die Nederland gaat vertegenwoordigen bij de internationale wedstrijden. In mei 2016 vindt de Europese finale plaats in Boedapest. Als Nederland bij de beste Europese landen eindigt, is ons land automatisch geplaatst voor de wereldfinale in Lyon in 2017.


~Onno Kokmeijer~

*Nederlandse finalisten*
De Nederlandse finalisten worden geselecteerd tijdens de voorrondes op 15 en 16 juni 2015 in het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen.


~Dick Middelweerd~

*Over de voorrondes*
“We kennen een aantal ambitieuze koks die geweldige kandidaten zijn om Nederland te vertegenwoordigen bij de internationale wedstrijden. Sommigen van hen deden al eerder mee aan de wedstrijd. Hen gaan we persoonlijk uitnodigen zich nogmaals aan te melden voor de Nederlandse finale”, aldus het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. “Maar er zijn ook veel ambitieuze jonge koks die we nog niet persoonlijk kennen. We willen hen graag de gelegenheid bieden te laten zien wat zij kunnen. Ze kunnen tijdens de voorrondes een plaats bemachtigen voor de Nederlandse finale.” Met de voorrondes hoopt Bocuse d’Or Nederland meer koks de gelegenheid te geven kennis te maken met de belangrijkste culinaire wedstrijd ter wereld.


~Marc van Gulick~

~Christel Tuin~

Overig nieuws