Nederlandse steden meer gastvrij

10 oktober 2012
Nederlandse steden meer gastvrij

De steden van ons land zijn ten opzichte van vorig jaar gastvrijer geworden. Dat blijkt uit de verkiezing van de Meest Gastvrije Stad. Over de hele linie presteerden de steden beter.
Door de bank genomen werden de plaatsen 6,5 procent beter gewaardeerd dan in 2011.

*Drie keer op rij*
De overalltitel ging voor de derde keer op rij naar 's Hertogenbosch. Net als in 2010 en 2011 kreeg de Brabantse hoofdstad dit jaar de hoogste waarderingscijfers van haar bezoekers. Evenals vorig jaar eindigt Breda op de tweede plaats, gevolgd door Maastricht op plaats drie, Haarlem op vier en Groningen dat als nieuwkomer de top vijf compleet maakt.

*Beste horeca in Breda*
Voor de beste horeca moet men volgens het onderzoek in Breda zijn. Op het onderdeel Horeca & Vrije tijd scoort de Brabantse plaats net als in 2011 en 2010 het beste van alle onderzochte steden.

*Onderzoek*
Het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca - advies en VVV Nederland vindt plaats in de 21 grootste steden van Nederland. Op basis van 8.000 enquêtes onder Nederlandse bezoekers, zijn deze steden op 27 aspecten in de categorieën ‘Vriendelijkheid & Veiligheid’, ‘Horeca & Vrije tijd’, ‘Stad & Architectuur’ en ‘Bereikbaarheid & Informatie’ onderzocht. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen om een objectieve meting te doen.

~Frank Lindner~

Overig nieuws