NH gaat voor CO2-neutraal vergaderen

1 september 2010
NH gaat voor CO2-neutraal vergaderen

Passend bij de ambitie om de meest duurzame organisatie binnen de hotelindustrie te worden lanceert NH Hoteles een nieuw vergaderconcept dat duurzaamheid en CO2-compensatie hoog in het vaandel heeft staan. Na een succesvolle test in het NH Grand Hotel Krasnapolsky (Amsterdam) en het NH Conference Centre Leeuwenhorst (Noordwijkerhout) biedt het hotelbedrijf haar zakelijke gasten, in alle 35 NH-hotels in Nederland, de mogelijkheid om vóór, tijdens en na hun verblijf een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld door een zogeheten 'Ecomeeting' te boeken.

*Compenseren*
Het aanbieden van Ecomeeting is een belangrijke stap die NH zet op weg naar een duurzamere wereld. Door het boeken van een Ecomeeting bij NH Hoteles ontziet de gast, door gebruik te maken van duurzame producten en diensten, het milieu. Ook heeft de gast optioneel nog de mogelijkheid om de CO2-uitstoot voor, tijdens en/of na de vergadering te compenseren. NH Hoteles stort dit bedrag in een fonds en financiert op deze manier projecten die de uitstoot van CO2 verminderen zoals de bouw van waterkrachtcentrales of een project in zonne-energie.

*Calculator*
NH heeft in samenwerking met Carbon Clear een online CO2-rekenmodule ontwikkeld zodat elke meetingplanner in één oogopslag inzicht heeft in de impact (carbon footprint) van de specifieke meeting op het milieu. De calculator zal spoedig via de NH-website toegankelijk worden en is vooralsnog "hier":http://www.carbon-clear.com/apps/nh/eicalculator.php?lang=en_ES&idc=1 te vinden.

*Plan*
In het Environmental Strategic Plan 2008-2012 van het hotelbedrijf staat te lezen dat NH Hoteles voor 2012 de CO2 uitstoot, het energiegebruik, het watergebruik en de afvalproductie in alle hotels wereldwijd met 20 procent zal reduceren.

~Frank Lindner~

Overig nieuws