NH Hotels haalt 700 miljoen euro op

1 november 2013
NH Hotels haalt 700 miljoen euro op

NH Hotels is druk doende om de uitstaande schuld van 686 miljoen euro te herfinancieren. Nu is bekend geworden dat daarvoor onder meer twee obligatieleningen worden uitgeschreven. Samen zijn de
leningen goed voor 500 miljoen euro.

*Twee delen*
De eerste obligatielening (250 miljoen euro) loopt tot november 2018 en bestaat uit tot aandelen converteerbare schuldpapieren. De tweede lening bestaat uit senior notes, die eveneens goed zijn voor nog eens 250 miljoen. Deze lening loopt tot november 2019. Beide obligatieleningen zijn aangeboden aan internationale investeerders.

*Verplichtingen*
Samen met nog eens 200 miljoen euro uit een lening van dochterbedrijf NH Finance heeft NH Hotels nu in totaal 700 miljoen euro beschikbaar om aan haar financiële verplichtingen te voldoen.

*Transformatie*
Zonder in betalingsproblemen te hoeven komen, zou er met deze constructie 200 miljoen euro vrij zijn om te investeren in het bedrijf. CEO Federico González Tejera zegt hierover: "We transformeren NH. We zijn begonnen met een een nieuwe en meer flexibele financiële structuur om ervoor te zorgen dat we onze strategische plannen tot een succesvol einde kunnen brengen. Op deze wijze hebben we voldoende middelen om de investeringen, die NH tot de nummer-1 keuze onder consumenten moet maken, te kunnen financieren."

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws