Oktoberfest laat hotelprijzen stijgen

20 september 2012
Oktoberfest laat hotelprijzen stijgen

De prijzen van een hotelkamer in München liggen dit weekend tussen de 199 en 600 euro. Vanwege het Duitse fenomeen Oktoberfest, is de vraag naar een overnachting groot.

*Duits volksfeest*
Komend weekend trekken miljoenen bier- en feestliefhebbers weer naar het zuiden van Duitsland voor de openingsceremonie van het Duitse bier(festijn Oktoberfest. De Beierse hoofdstad München is sinds 1810 de plaats van bestemming voor dit jaarlijkse traditioneel Duitse volksfeest. Het festival ontvangt jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers. Prijsstijgingen van 80 procent van hotelkamers in München zijn daardoor geen uitzondering.

*LookingforBooking.com*
Rond de 85 procent van de hotels zitten voor komende
zaterdag- en zondag volgeboekt. De hotels in het centrum die nog wel beschikbaarheid hebben, vragen voor twee personen prijzen tussen de 199 en 600 euro per nacht, zo blijkt uit de cijfers van LookingforBooking.com.

*Algemene trend*
Het kleine hotel Pension Prinz in München zit al sinds april volgeboekt voor het Oktoberfest. Eigenaresse Prinz-Jasny: "Ik doe niet mee aan de algemene trend om de prijzen tot 80 procent te verhogen. Het is een optie, want mensen zullen er toch wel voor betalen, aangezien bijna alles is volgeboekt sinds april." Volgens haar is extensieve overboeking in hotels in München een standaard fenomeen tijdens het Oktoberfest.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws