Okura ontvangt Gouden Green Key

8 juni 2009 |
Okura ontvangt Gouden Green Key

Tijdens een feestelijke bijeenkomst neemt Hotel Okura Amsterdam op 11 juni de Gouden Green Key (hoogst haalbare Green Key) in ontvangst. Het hotel voldoet hiermee aan de hoogste eisen van dit internationale duurzaamheidkeurmerk in de categorie hotels en conferentielocaties. Direct na het in ontvangst nemen van het certificaat start het hotel diverse promotionele activiteiten, waaronder het verloten van enkele biologische diners in het Franse Ciel Bleu Restaurant bekroond met twee Michelinsterren. Het dak van het gebouw is op 11 juni groen gekleurd om de omgeving te laten weten dat de Green Key behaald is.

Het is een grote eer dat Herman Mulder het certificaat namens Okura in ontvangst wil nemen. De heer Mulder is adviseur duurzaamheid, voomalig directeur-generaal Risicobeheer ABN AMRO en ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is werkzaam als vooraanstaand adviseur en bestuurslid op een breed MVO terrein in binnen- en buitenland.

Marcel van Aelst, President & General Manager van Hotel Okura Amsterdam licht toe: "Ik ben er trots op dat een vooraanstaande persoon die zich actief inzet voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dit duurzaamheidcertificaat namens ons in ontvangst wil nemen."

Enkele voorbeelden van acties die het hotel ondernomen heeft, zijn het bewustmaken van de medewerkers en leveranciers evenals het actief verminderen van papier-, stroom- en gasverbruik. Daarnaast heeft Hotel Okura Amsterdam het water dat door het meetpaneel van het zwembad en de jacuzzi stroomt onder de loep genomen. Het meetpaneel meet continue de waterkwaliteit waardoor er een waterstroom van 1 liter per minuut afgevoerd wordt naar niveaubuizen in plaats van naar het riool. Dit levert een waterbesparing van 524.160 liter per jaar op.

Wie na 11 juni en voor 9 juli klikt op het groene logo op de homepage van de website van het hotel dingt mee naar de culinaire prijs. De 100e, 200e, 300e en 400e bezoekers krijgen een volledig verzorgd biologisch diner voor twee personen aangeboden aan de Chef’s Table in de keuken van het Franse Ciel Bleu Restaurant, bekroond met twee Michelinsterren. Gedurende dezelfde periode schenkt Okura eveneens voor iedere 10 gemaakte reserveringen voor het Green Key Vrijetijdsarrangement een prachtige kersenbloesemboom aan stadsdeel Zuid. Daarnaast biedt het hotel een Green Key Vergaderarrangement aan waarbij gasten onder andere tijdens de lunch een biologisch buffet gepresenteerd krijgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme
Helft binnenlandse vakantiegangers wil voor eind 2020 weer op vakantie in eigen land 

Van de mensen die dit jaar op vakantie gingen in eigen land, wil ruim de helft nog eens gaan voor het einde van 2020. Dat blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials onder 1.151 personen. Van de ondervraagden is 71% sinds maart al op vakantie geweest in eigen land. Van deze groep zegt ruim de hel ...

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: