Okura ontvangt Gouden Green Key

8 juni 2009 |
Okura ontvangt Gouden Green Key<

Tijdens een feestelijke bijeenkomst neemt Hotel Okura Amsterdam op 11 juni de Gouden Green Key (hoogst haalbare Green Key) in ontvangst. Het hotel voldoet hiermee aan de hoogste eisen van dit internationale duurzaamheidkeurmerk in de categorie hotels en conferentielocaties. Direct na het in ontvangst nemen van het certificaat start het hotel diverse promotionele activiteiten, waaronder het verloten van enkele biologische diners in het Franse Ciel Bleu Restaurant bekroond met twee Michelinsterren. Het dak van het gebouw is op 11 juni groen gekleurd om de omgeving te laten weten dat de Green Key behaald is.

Het is een grote eer dat Herman Mulder het certificaat namens Okura in ontvangst wil nemen. De heer Mulder is adviseur duurzaamheid, voomalig directeur-generaal Risicobeheer ABN AMRO en ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is werkzaam als vooraanstaand adviseur en bestuurslid op een breed MVO terrein in binnen- en buitenland.

Marcel van Aelst, President & General Manager van Hotel Okura Amsterdam licht toe: "Ik ben er trots op dat een vooraanstaande persoon die zich actief inzet voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen dit duurzaamheidcertificaat namens ons in ontvangst wil nemen."

Enkele voorbeelden van acties die het hotel ondernomen heeft, zijn het bewustmaken van de medewerkers en leveranciers evenals het actief verminderen van papier-, stroom- en gasverbruik. Daarnaast heeft Hotel Okura Amsterdam het water dat door het meetpaneel van het zwembad en de jacuzzi stroomt onder de loep genomen. Het meetpaneel meet continue de waterkwaliteit waardoor er een waterstroom van 1 liter per minuut afgevoerd wordt naar niveaubuizen in plaats van naar het riool. Dit levert een waterbesparing van 524.160 liter per jaar op.

Wie na 11 juni en voor 9 juli klikt op het groene logo op de homepage van de website van het hotel dingt mee naar de culinaire prijs. De 100e, 200e, 300e en 400e bezoekers krijgen een volledig verzorgd biologisch diner voor twee personen aangeboden aan de Chef’s Table in de keuken van het Franse Ciel Bleu Restaurant, bekroond met twee Michelinsterren. Gedurende dezelfde periode schenkt Okura eveneens voor iedere 10 gemaakte reserveringen voor het Green Key Vrijetijdsarrangement een prachtige kersenbloesemboom aan stadsdeel Zuid. Daarnaast biedt het hotel een Green Key Vergaderarrangement aan waarbij gasten onder andere tijdens de lunch een biologisch buffet gepresenteerd krijgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: