Onderwijsdebat: Opleiden of afglijden?

8 maart 2011 |
Onderwijsdebat: Opleiden of afglijden?<

'Opleiden of afglijden' is de titel van het AF&BM-debat op maandag 14 maart. Deze debatmiddag staat in het teken van leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst. De wereld verandert. Goed gekwalificeerd personeel is belangrijker dan ooit, maar wordt steeds moeilijker te vinden. Hoe motiveren we jongeren om te kiezen voor het horecavak? Hoe moeten we ze opleiden?

In debat
Kortom, wat kunnen F&B professionals doen om gemotiveerd en goed opgeleid personeel te krijgen en te houden. Nu én in de toekomst. De AF&BM stelt zichzelf deze vragen en heeft voor 2011 onderwijs opgenomen in haar speerpunten. Tijdens de bijeenkomst op 14 maart aanstaande willen we op de Locatie ROC Mondriaan Den Haag in debat. Met een aantal deskundigen. Met leerlingen. En met u!

Aanmelden
F&B eindverantwoordelijken kunnen zich aanmelden via "info@afbm.nl"
Programma:
14.30-15.00 uur Ontvangst.

15.00-15.05 uur Welkomstwoord AF&BM en introductie dagvoorzitter Sander Allegro.

15.05-15.45 uur Presentatie Erik Driessen: ‘Leren mag ook leuk zijn!”. Erik Driessen is medeoprichter van Foodstep en geeft deze middag een blik in de toekomst van Horeca onderwijs.

15.45-16.15 uur Discussie: Hoe in te spelen op nieuwe onderwijsmethoden?

16.15-16.30 uur Onderwijs break.

16.30-17.15 uur Presentatie Tom Kellerhuis: “Hoe is het om horecaleerling te zijn?”. Journalist Tom Kellerhuis werkte sinds jaar en dag voor opinieweekblad HP/De Tijd. Hij maakte geruchtmakende interviews met vooraanstaande figuren uit de kunsten, de politiek en de populaire cultuur. Maar in 2008 besloot hij, zijn baan als chef Kunst en Cultuur voor HP/De Tijd op te zeggen en meldde hij zich aan voor de koksopleiding bij het ROC van Amsterdam om vervolgens tussen de pubers als leerling-kok te werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Kellerhuis liep stage bj onder meer John Halvemaan, Restaurant Tantris in Munchen, Apicius in Castricum en brasserie Dauphine in Amsterdam.

17.15-18.15 uur Debat over leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst met onder meer Harry de Bruin (bestuursvoorzitter Zakelijke Dienstverlening ROC Mondriaan), Bob Schut (managing director SVH) en Eduard van der Toolen (directeur Kwaliteit in Gastvrije Service).

18.15-20.00 uur Informeel en filevermijdend diner en borrel.

Inschrijven!
Kom ook! Geïnteresseerde F&B eindverantwoordelijken zijn van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend en ter kennismaking met de vereniging AF&BM de bijeenkomst bij te wonen. Men kan zich aanmelden via "info@afbm.nl"
Locatie
ROC Mondriaan Den Haag
Koningin Marialaan 9
2595 GA Den Haag

Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview Boutique Hotel Straelman: "Ik doe alles zelf"

Goh, als dat ook bij de hotelgasten zo gaat, dan kom je hier als gast werkelijk in een gespreid bedje terecht. De allereerste ervaring bij Boutique Hotel Straelman in Nijmegen is er namelijk direct één om niet gauw te vergeten. De deur wordt er eigenhandig geopend door Tanja Seegers, d...

Hotel Achtergronden
Hotel Karsten in Norg heeft nieuwe exploitant

Hotel Karsten in Norg maakt een doorstart. Het is allemaal heel snel gegaan volgens curator Paulien Antons tegenover RTN Noord. Vorige week meldden we nog dat het hotel failliet ging, maar nu is bekend dat er overeenstemming is bereikt met de nieuwe exploitant, Daan Veen. Nieuwe exploitant Vee...

Achtergronden Den Haag
De Pier in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie

De Pier in Scheveningen was in 2018 zeer in trek als evenementen- en congreslocatie. Ten opzichte van 2017 is het aantal evenementen dat op De Pier werd georganiseerd verdrievoudigd. Zo organiseerde het internationale bedrijf Directions EMEA een feest met Pier Proeverij voor 2500 Microsoft partners ...

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: ''Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag''

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Events
Het Global Restaurant Investment Forum in februari in Amsterdam

Het Global Restaurant Investment Forum 2019 (GRIF), de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor internationale restaurantinvesteerders - georganiseerd door Bench Events - werkt voor de zesde editie samen met NH Hotel Group. GRIF vindt voor het eerst plaats in Amsterdam. Waar gaat het over? GRIF, dat ...

Awards Achtergronden
Pullman Eindhoven Cocagne Beste Vergaderlocatie 2018

Pullman Eindhoven Cocagne heeft op 21 januari 2019 tijdens de twaalfde editie van de Meetings Awards de titel Beste Vergaderlocatie 2018 en Beste Vergaderlocatie Regio Zuid 2018 gewonnen. Vakgenoten en gasten konden stemmen om de winnaar van de regionale en nationale rankings te bepalen. Om mee te m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: