Onderwijsdebat: Opleiden of afglijden?

8 maart 2011 |
Onderwijsdebat: Opleiden of afglijden?<

'Opleiden of afglijden' is de titel van het AF&BM-debat op maandag 14 maart. Deze debatmiddag staat in het teken van leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst. De wereld verandert. Goed gekwalificeerd personeel is belangrijker dan ooit, maar wordt steeds moeilijker te vinden. Hoe motiveren we jongeren om te kiezen voor het horecavak? Hoe moeten we ze opleiden?

In debat
Kortom, wat kunnen F&B professionals doen om gemotiveerd en goed opgeleid personeel te krijgen en te houden. Nu én in de toekomst. De AF&BM stelt zichzelf deze vragen en heeft voor 2011 onderwijs opgenomen in haar speerpunten. Tijdens de bijeenkomst op 14 maart aanstaande willen we op de Locatie ROC Mondriaan Den Haag in debat. Met een aantal deskundigen. Met leerlingen. En met u!

Aanmelden
F&B eindverantwoordelijken kunnen zich aanmelden via "info@afbm.nl"
Programma:
14.30-15.00 uur Ontvangst.

15.00-15.05 uur Welkomstwoord AF&BM en introductie dagvoorzitter Sander Allegro.

15.05-15.45 uur Presentatie Erik Driessen: ‘Leren mag ook leuk zijn!”. Erik Driessen is medeoprichter van Foodstep en geeft deze middag een blik in de toekomst van Horeca onderwijs.

15.45-16.15 uur Discussie: Hoe in te spelen op nieuwe onderwijsmethoden?

16.15-16.30 uur Onderwijs break.

16.30-17.15 uur Presentatie Tom Kellerhuis: “Hoe is het om horecaleerling te zijn?”. Journalist Tom Kellerhuis werkte sinds jaar en dag voor opinieweekblad HP/De Tijd. Hij maakte geruchtmakende interviews met vooraanstaande figuren uit de kunsten, de politiek en de populaire cultuur. Maar in 2008 besloot hij, zijn baan als chef Kunst en Cultuur voor HP/De Tijd op te zeggen en meldde hij zich aan voor de koksopleiding bij het ROC van Amsterdam om vervolgens tussen de pubers als leerling-kok te werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Kellerhuis liep stage bj onder meer John Halvemaan, Restaurant Tantris in Munchen, Apicius in Castricum en brasserie Dauphine in Amsterdam.

17.15-18.15 uur Debat over leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst met onder meer Harry de Bruin (bestuursvoorzitter Zakelijke Dienstverlening ROC Mondriaan), Bob Schut (managing director SVH) en Eduard van der Toolen (directeur Kwaliteit in Gastvrije Service).

18.15-20.00 uur Informeel en filevermijdend diner en borrel.

Inschrijven!
Kom ook! Geïnteresseerde F&B eindverantwoordelijken zijn van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend en ter kennismaking met de vereniging AF&BM de bijeenkomst bij te wonen. Men kan zich aanmelden via "info@afbm.nl"
Locatie
ROC Mondriaan Den Haag
Koningin Marialaan 9
2595 GA Den Haag

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: