Onderwijsdebat: Opleiden of afglijden?

8 maart 2011 |
Onderwijsdebat: Opleiden of afglijden?<

'Opleiden of afglijden' is de titel van het AF&BM-debat op maandag 14 maart. Deze debatmiddag staat in het teken van leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst. De wereld verandert. Goed gekwalificeerd personeel is belangrijker dan ooit, maar wordt steeds moeilijker te vinden. Hoe motiveren we jongeren om te kiezen voor het horecavak? Hoe moeten we ze opleiden?

In debat
Kortom, wat kunnen F&B professionals doen om gemotiveerd en goed opgeleid personeel te krijgen en te houden. Nu én in de toekomst. De AF&BM stelt zichzelf deze vragen en heeft voor 2011 onderwijs opgenomen in haar speerpunten. Tijdens de bijeenkomst op 14 maart aanstaande willen we op de Locatie ROC Mondriaan Den Haag in debat. Met een aantal deskundigen. Met leerlingen. En met u!

Aanmelden
F&B eindverantwoordelijken kunnen zich aanmelden via "info@afbm.nl"
Programma:
14.30-15.00 uur Ontvangst.

15.00-15.05 uur Welkomstwoord AF&BM en introductie dagvoorzitter Sander Allegro.

15.05-15.45 uur Presentatie Erik Driessen: ‘Leren mag ook leuk zijn!”. Erik Driessen is medeoprichter van Foodstep en geeft deze middag een blik in de toekomst van Horeca onderwijs.

15.45-16.15 uur Discussie: Hoe in te spelen op nieuwe onderwijsmethoden?

16.15-16.30 uur Onderwijs break.

16.30-17.15 uur Presentatie Tom Kellerhuis: “Hoe is het om horecaleerling te zijn?”. Journalist Tom Kellerhuis werkte sinds jaar en dag voor opinieweekblad HP/De Tijd. Hij maakte geruchtmakende interviews met vooraanstaande figuren uit de kunsten, de politiek en de populaire cultuur. Maar in 2008 besloot hij, zijn baan als chef Kunst en Cultuur voor HP/De Tijd op te zeggen en meldde hij zich aan voor de koksopleiding bij het ROC van Amsterdam om vervolgens tussen de pubers als leerling-kok te werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Kellerhuis liep stage bj onder meer John Halvemaan, Restaurant Tantris in Munchen, Apicius in Castricum en brasserie Dauphine in Amsterdam.

17.15-18.15 uur Debat over leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst met onder meer Harry de Bruin (bestuursvoorzitter Zakelijke Dienstverlening ROC Mondriaan), Bob Schut (managing director SVH) en Eduard van der Toolen (directeur Kwaliteit in Gastvrije Service).

18.15-20.00 uur Informeel en filevermijdend diner en borrel.

Inschrijven!
Kom ook! Geïnteresseerde F&B eindverantwoordelijken zijn van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend en ter kennismaking met de vereniging AF&BM de bijeenkomst bij te wonen. Men kan zich aanmelden via "info@afbm.nl"
Locatie
ROC Mondriaan Den Haag
Koningin Marialaan 9
2595 GA Den Haag

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Coronacrisis
Boekingen in Nederland overtreffen het wereldgemiddelde

Nu overheden over de hele wereld hun beperkingen verder versoepelen, blijkt uit gegevens van SiteMinder, een platform voor het verwerven van gasten in de wereldwijde hotelindustrie, dat hoteliers niet langer hoeven te voorspellen hoe snel consumenten zullen handelen om te reizen na de COVID-19-pande...

Faillissement
Art Hotel Spaander Volendam failliet

Het Art Hotel Spaander in Volendam is failliet. Het bijna 140 jaar oude hotel hoorde vrijdag het faillissement uitgesproken worden door rechtbank Noord-Holland. Het hotel was in trek bij Aziatische toeristen, die vanwege de coronacrisis ons land niet meer bezoeken. Of er een doorstart mogelijk i...

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ziet af van extra overheidssteun

Booking.com gaat geen gebruik maken van het tweede steunpakket van de Nederlandse overheid, zo meldt het bedrijf. Via de NOW-regeling krijgt het bedrijf nu wel staatssteun, maar dat schoot velen in het verkeerde keelgat. Het bedrijf maakte immers jarenlang recordwinsten en wendde die aan om de aande...

Blog Coronacrisis
"Ook met de versoepeling van de maatregelen gaan veel hotels het niet redden"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Coronacrisis
Postillion organiseert het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland

Postillion Hotels organiseert op dinsdag 2 juni het eerste anderhalve-meter-congres van Nederland: 'NXTMICE - State of the Industry'. Experts uit de hospitality-, congres- en eventbranche delen in Postillion Hotel Amsterdam hun visie op thema's die de komende maanden centraal staan bij h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: