Onderwijsdebat: Opleiden of afglijden?

8 maart 2011 |
Onderwijsdebat: Opleiden of afglijden?<

'Opleiden of afglijden' is de titel van het AF&BM-debat op maandag 14 maart. Deze debatmiddag staat in het teken van leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst. De wereld verandert. Goed gekwalificeerd personeel is belangrijker dan ooit, maar wordt steeds moeilijker te vinden. Hoe motiveren we jongeren om te kiezen voor het horecavak? Hoe moeten we ze opleiden?

In debat
Kortom, wat kunnen F&B professionals doen om gemotiveerd en goed opgeleid personeel te krijgen en te houden. Nu én in de toekomst. De AF&BM stelt zichzelf deze vragen en heeft voor 2011 onderwijs opgenomen in haar speerpunten. Tijdens de bijeenkomst op 14 maart aanstaande willen we op de Locatie ROC Mondriaan Den Haag in debat. Met een aantal deskundigen. Met leerlingen. En met u!

Aanmelden
F&B eindverantwoordelijken kunnen zich aanmelden via "info@afbm.nl"
Programma:
14.30-15.00 uur Ontvangst.

15.00-15.05 uur Welkomstwoord AF&BM en introductie dagvoorzitter Sander Allegro.

15.05-15.45 uur Presentatie Erik Driessen: ‘Leren mag ook leuk zijn!”. Erik Driessen is medeoprichter van Foodstep en geeft deze middag een blik in de toekomst van Horeca onderwijs.

15.45-16.15 uur Discussie: Hoe in te spelen op nieuwe onderwijsmethoden?

16.15-16.30 uur Onderwijs break.

16.30-17.15 uur Presentatie Tom Kellerhuis: “Hoe is het om horecaleerling te zijn?”. Journalist Tom Kellerhuis werkte sinds jaar en dag voor opinieweekblad HP/De Tijd. Hij maakte geruchtmakende interviews met vooraanstaande figuren uit de kunsten, de politiek en de populaire cultuur. Maar in 2008 besloot hij, zijn baan als chef Kunst en Cultuur voor HP/De Tijd op te zeggen en meldde hij zich aan voor de koksopleiding bij het ROC van Amsterdam om vervolgens tussen de pubers als leerling-kok te werken in tal van beroemde restaurants in binnen- en buitenland. Kellerhuis liep stage bj onder meer John Halvemaan, Restaurant Tantris in Munchen, Apicius in Castricum en brasserie Dauphine in Amsterdam.

17.15-18.15 uur Debat over leren en werken in de horeca, nu en in de toekomst met onder meer Harry de Bruin (bestuursvoorzitter Zakelijke Dienstverlening ROC Mondriaan), Bob Schut (managing director SVH) en Eduard van der Toolen (directeur Kwaliteit in Gastvrije Service).

18.15-20.00 uur Informeel en filevermijdend diner en borrel.

Inschrijven!
Kom ook! Geïnteresseerde F&B eindverantwoordelijken zijn van harte uitgenodigd om geheel vrijblijvend en ter kennismaking met de vereniging AF&BM de bijeenkomst bij te wonen. Men kan zich aanmelden via "info@afbm.nl"
Locatie
ROC Mondriaan Den Haag
Koningin Marialaan 9
2595 GA Den Haag

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards
World Travel Awards: Pulitzer beste hotel van Nederland

Pulitzer Amsterdam is uitgekozen tot het beste hotel van Nederland. De prijs werd voor de 26ste keer uitgereikt door de World Travel Awards tijdens de jaarlijkse ceremonie, dit jaar gehouden op Madeira. De World Travel Awards wordt beschouwd als één van de meest prestigieuze erkenninge...

Achtergronden
Juni-editie Hospitality Management: Hans Vugts hekelt stadsbestuur Amsterdam

In de juni-uitgave van Hospitality Management presenteren we je uiteenlopende onderwerpen en interviews. Op de cover zie je Hans Vugts, de man die eind 2019 afscheid neemt van de hotellerie. Hij stond de afgelopen veertien jaar aan het roer van Hotel Casa Amsterdam. Jeroen Oskam neemt ons mee naa...

Amsterdam Opening Culinair
Mediterrane gardenbistro Oriole opent deuren

Op 18 juni vindt de soft opening van gardenbistro Oriole - onderdeel van Sofitel Legend The Grand Amsterdam - plaats; dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor Mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal maken gasten hun entree in de uitnodigende g...

Amsterdam Hotelketens
QO Amsterdam behaalt ‘LEED Platinum’ certificaat voor duurzaamheid

In het voorjaar van 2018 opende QO Amsterdam: een hotel wiens filosofie draait om consistente duurzame keuzes in ontwerp, constructie en uitvoer – zonder te compenseren op de ervaring van haar gasten. Het was deze filosofie die het hotel als een van de eerste hotels binnen Europa de hoogst mog...

Amsterdam Achtergronden
Tatoeage voor gasten INK Hotel Amsterdam

Gasten van INK Hotel Amsterdam - MGallery kunnen hun verblijf vanaf 17 juni 2019 nog onvergetelijker maken met een echte tatoeage. Alle MGallery hotels wereldwijd stellen een 'Memorable Moment' pakket samen voor hun gasten: een bijzondere ervaring die past bij het hotel en de stad. De tatoea...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Wordt Double Tree Hotel Centraal in Amsterdam verkocht?

De Chinese investeerder Anbang zou in gesprek zijn om één van de grootste hotels in het centrum van Amsterdam te verkopen aan de Franse verzekeraar AXA. Persbureau Bloomberg meldt dit. Ingewijden zouden spreken over een bod van 425 miljoen euro voor Double Tree Hotel by Hilton Amsterda...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: