Hotel Opduin viert 80-jarig jubileum

13 februari 2014 |
Hotel Opduin viert 80-jarig jubileum<

Grand Hotel Opduin op Texel bestaat dit jaar 80 jaar. In de stijl van het nieuwe thema van het hotel ‘De Hamptons op de Wadden’ opent het gerenoveerde restaurant haar deuren voor gasten. De filosofie
van de keuken is opgefrist door chef-kok Aart Wijker en het restaurant mag zich vanaf 2014 officieel het eerste Slow Food Chefs Alliantie restaurant van Texel noemen.

Texelse ingrediënten
Het 220 plaatsen tellende restaurant is gelegen in het Nationaal Park de Duinen van Texel. Door de renovatie krijgen hotel- en restaurantgasten nog meer het gevoel dat ze midden in de woeste Texelse natuur dineren. Bij de nieuwe menukaart spelen Texelse ingrediënten de hoofdrol. Ambachtelijk en seizoensgebonden koken, zo weinig mogelijk e-nummers in het eten, geen half-fabrikaten gebruiken, lokale ingrediënten direct betrekken van de producenten van het eiland en puur, eerlijk en lekker koken.

Slow Food
Deze insteek sluit aan op de filosofie van Slow Food. Grand Hotel Opduin was op Texel het allereerste lid van Slow Food toen de vereniging op het eiland een lokale afdeling kreeg. Chef-kok Aart Wijker: “We koken altijd al ambachtelijk en met lokale producten die in het seizoen verkrijgbaar zijn, daarom past het Slow Food gedachtengoed perfect bij mijn kijk op koken en eten. Dat we onszelf nu het eerste Slow Food Chefs Alliantie restaurant mogen noemen op Texel voelt als een bekroning op onze jarenlange inzet en de samenwerking met Texelse producenten.”

Hamptons op de Wadden
Sinds 2012 wordt Grand Hotel Opduin geleid door Floris-Jan Zwaag en Kirsten Dashorst. Samen met hun team hebben ze het thema ‘Hamptons op de Wadden’ ontwikkeld. Ze omschrijven dit thema in Opduin als een plek van ontspannen luxe op een prachtige locatie midden in de Texelse natuur, waar gasten genieten van een stijlvol en licht interieur met veel natuurlijke materialen. Een hotel waar iedereen zich thuis voelt. Dit thema komt tot uiting in het gerenoveerde restaurant.

Door Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Coronacrisis
Zo gaat de hotellerie om met de nieuwe hygiënestandaarden

De hotellerie neemt hygiënemaatregelen om de veiligheid van personeel en gasten te waarborgen, maar ook om te laten zien dat het absoluut veilig is om in het hotel te verblijven. De grotere hotelketens hebben maatregelen genomen en protocollen ingesteld. Sommige zaken zijn van tijdelijke aard, ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Toerisme Coronacrisis
Nederlanders willen weer op reis volgens verzekeraars

De Nederlandse reislust komt weer terug. Na de uitbraak van corona liep het aantal afgesloten reisverzekeringen fors terug. Maar juni liet een ommekeer zien. Uit een analyse van Independer blijkt dat er in juni driemaal meer reisverzekeringen werden afgesloten dan in mei. Maar mensen lijken het wel ...

NH Hotels
Sporten in stijl in nhow Amsterdam RAI en nhow Rotterdam

De Nederlandse nhow hotels, onderdeel van het lifestylemerk vanNH Hotel Group, zijn een samenwerking gestart met sportplatform OneFit. Vanaf 7 juli kunnen er in nhow Rotterdam door OneFit members diverse sportlessen gevolgd worden, waaronder yoga en Pilates lessen. Bij nhow Amsterdam RAI zullen de l...

Columns
Column Tanja Seegers: Het C-woord

Obeying the rules… Zo ben ik grootgebracht. En dat ging me de eerste zes weken van de quarantaine erg goed af. Na de persconferentie van 15 maart waarin de ‘slimme lockdown’ van Nederland werd aangekondigd, heb ik me - zij het eerst nog beduusd - volledig geschaard achter de besli...

Economie Coronacrisis
''Afwaardering en leegstand op komst in hotelsector''

De hotelmarkt verkeert in zwaar weer door de coronacrisis. De bezettingsgraden lagen in april en mei onder de 10% en verschillende hotels zijn al failliet gegaan. Nu het toerisme weer op gang komt, lijkt het weer de goede kant op te gaan. Dat idee is echter onterecht, omdat het zakelijk bezoek voorl...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: