Overnachten voor 94 cent per nacht door een foutje

Auteur: Jorien Slager
23 december 2016
Overnachten voor 94 cent per nacht door een foutje

De 26-jarige Ilja Hilhorst wilde een vakantie naar Berlijn boeken, maar ontdekte dat dit wel heel goedkoop kon. Door een fout in de website van Booking.com werden hotelovernachtingen voor slechts een paar euro aangeboden. De student besloot hier gebruik van te maken, en verblijft nu al drie nachten in het Bilderberg Garden hotel voor slechts 94 cent per nacht.

Hij vertelt aan het AD dat hij overnachtingen zag staan voor één, twee of drie euro per nacht. Hij besloot daarom verder te kijken en ook bij hotels in Parijs bleek dit zo te zijn. Toen besloot hij wat dichter bij huis te kijken. In Amsterdam stonden de beste hotels er voor een euro per dag op. Ilja boekte.

Omdat Ilja vermoedde dat Booking.com de fout wel door zou krijgen, besloot hij snel in te checken bij het hotel. "Dat kon na een uurtje al. Ik ben er heen gefietst en heb ingecheckt.'' Het hotel leek het niet vreemd te vinden, vertelt hij. "Ze zeiden dat het aan Booking.com ligt. Inmiddels zit ik er al drie nachten."

Zoals Hilhorst al verwachtte is Booking.com inderdaad achter de fout gekomen. ,,Mijn reisjes naar Parijs en Berlijn zijn al geannuleerd.'' En ook zijn verblijf in het Bilderberg Garden Hotel werd in eerste instantie stopgezet door de website. "Na de eerste nacht kreeg ik een e-mail. Daarin stond dat de boeking geannuleerd was en dat ik contact moest opnemen met het hotel. Dat heb ik gedaan en zij zeiden: 'Je staat er bij ons nu in, dus je mag gewoon blijven. Dit lost Booking.com maar op."

Booking.com heeft tot nu toe tegenover het AD geen reactie gegeven op het verhaal van Hilhorst. Wie er voor de overgebleven kosten moet opdraaien, is ook nog niet bekend. 

Overig nieuws