Pistool op tafel

8 april 2010 |
Pistool op tafel<

Stichting Horeca Onderwijs (SHO) ontving onlangs een paniektelefoontje van een horeca onderneemster uit Den Haag. Het bedrijf was door een man bezocht die tijdens zijn verblijf op zeer intimiderende wijze een pistool naast zijn bord op tafel legde.

Het voorval
Een chique uitziende heer betrad het desbetreffende restaurant rond de middag met een metgezel, die later zijn chauffeur bleek te zijn. Nadat zij kennis hadden genomen van de menukaart en hadden besteld, legde de heer brutaal een pistool op tafel. De bedienende ober merkte het wapen pas bij het serveren van het hoofdgerecht op waarna hij in paniek de eigenaresse van het restaurant informeerde. Inmiddels was het personeel behoorlijk van de kaart en waren er zelfs al enkele werknemers via de achterdeur het pand uitgevlucht. De bewuste gast was echter al vertrokken bij aankomst van de eigenaresse. Hij had gewoon afgerekend, inclusief een dikke fooi, en was met wapen- en- al in een grote Mercedes vertrokken.

Professionele hulp
Naar aanleiding van dit voorval wilde de onderneemster van de Directeur van SHO (André Pols) weten of er geen training is hoe er met dit soort situaties moet worden omgegaan. En niet alleen deze situatie, maar ook soortgelijke moeilijke situaties, want deze komen volgens de onderneemster toch vaker voor dan vroeger. Hierop antwoordde André Pols, dat bij een situatie met wapens altijd de politie gebeld moet worden, omdat het tonen en dragen van verboden wapens volgens de wet een misdrijf is. Daarnaast biedt de (verplichte) cursus Sociale Hygiëne praktische handreikingen om op de juiste manier te reageren in geval van agressie, (seksuele) intimidatie, dronkenschap en overmatig gokken.

Nienke van Haasteren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: