Plaza Ath�n�e viert een eeuw hotellerie

23 januari 2013 |
<

Wat doe je als je hotel honderd jaar bestaat en ook nog eens wereldberoemd is? Juist, dat vier je een jaar lang, vol met activiteiten. Het Plaza Athénée in Parijs zet haar lange geschiedenis in de spotlight.

356 dagen feest
De festiviteiten beginnen met de introductie van een nieuwe cocktail, de Baccarat Harcourt. En vanaf februari zullen de verschillende keukens van het hotel ter ere van het jubileum een speciaal gerecht reserveren. Gasten kunnen in het restaurant van Alain Ducasse een warme truffel-parelhoenpaté bestellen, en in het Relais Plaza kalfskop met tomatensaus en pommes macaire. Verder worden er honderd bomen geplant in de tuinen van Versailles. Deze zijn gekocht door Plaza Athénée. Tenslotte wordt er een tijdcapsule gemaakt. Daarin worden voorwerpen gestopt die dateren tot 1913, toen het hotel zijn deuren opende. Het etablissement zal ook de geschiedenis van de onderneming visualiseren door replica’s van kranten met berichtgeving over het hotel.

Uitgestelde opening
De opening van het hotel honderd jaar geleden verliep niet zonder slag of stoot. Het etablissement aan Avenue Montaigne zou openen op 1 april met de naam Hôtel Plaza, maar een concurrent met dezelfde titel dreigde het hotel aan te klagen. De opening werd uitgesteld, maar kon alsnog open op 20 april. Emile Armbruster, destijds de managing director, kwam met het plan Athénée toe te voegen aan de naam. Hij had voorheen gewerkt voor een hotel met deze titel, maar dat was recent gesloten.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Hoteltech
Annemarie van Gaal: "Ook de hotellerie kan nieuwe verdienmodellen aanboren"

Toen Wayne Gretzki, de wereldberoemde Canadese ijshockeyer, gevraagd werd naar de reden van zijn succes, antwoordde hij: “Ik skate naar waar de puck heen gaat en niet naar waar hij vandaan komt.” En zo is het. Veel ondernemers en managers borduren nog steeds voort op het verleden, op ...

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: