Plaza Ath�n�e viert een eeuw hotellerie

23 januari 2013 |
<

Wat doe je als je hotel honderd jaar bestaat en ook nog eens wereldberoemd is? Juist, dat vier je een jaar lang, vol met activiteiten. Het Plaza Athénée in Parijs zet haar lange geschiedenis in de spotlight.

356 dagen feest
De festiviteiten beginnen met de introductie van een nieuwe cocktail, de Baccarat Harcourt. En vanaf februari zullen de verschillende keukens van het hotel ter ere van het jubileum een speciaal gerecht reserveren. Gasten kunnen in het restaurant van Alain Ducasse een warme truffel-parelhoenpaté bestellen, en in het Relais Plaza kalfskop met tomatensaus en pommes macaire. Verder worden er honderd bomen geplant in de tuinen van Versailles. Deze zijn gekocht door Plaza Athénée. Tenslotte wordt er een tijdcapsule gemaakt. Daarin worden voorwerpen gestopt die dateren tot 1913, toen het hotel zijn deuren opende. Het etablissement zal ook de geschiedenis van de onderneming visualiseren door replica’s van kranten met berichtgeving over het hotel.

Uitgestelde opening
De opening van het hotel honderd jaar geleden verliep niet zonder slag of stoot. Het etablissement aan Avenue Montaigne zou openen op 1 april met de naam Hôtel Plaza, maar een concurrent met dezelfde titel dreigde het hotel aan te klagen. De opening werd uitgesteld, maar kon alsnog open op 20 april. Emile Armbruster, destijds de managing director, kwam met het plan Athénée toe te voegen aan de naam. Hij had voorheen gewerkt voor een hotel met deze titel, maar dat was recent gesloten.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Columns Coronacrisis
“Wat in Amsterdam gebeurde, voelt als een steek in de rug”

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: