Plaza Athénée viert een eeuw hotellerie

23 januari 2013
Plaza Athénée viert een eeuw hotellerie

Wat doe je als je hotel honderd jaar bestaat en ook nog eens wereldberoemd is? Juist, dat vier je een jaar lang, vol met activiteiten. Het Plaza Athénée in Parijs zet haar lange geschiedenis in de spotlight.

*356 dagen feest*
De festiviteiten beginnen met de introductie van een nieuwe cocktail, de Baccarat Harcourt. En vanaf februari zullen de verschillende keukens van het hotel ter ere van het jubileum een speciaal gerecht reserveren. Gasten kunnen in het restaurant van Alain Ducasse een warme truffel-parelhoenpaté bestellen, en in het Relais Plaza kalfskop met tomatensaus en pommes macaire. Verder worden er honderd bomen geplant in de tuinen van Versailles. Deze zijn gekocht door Plaza Athénée. Tenslotte wordt er een tijdcapsule gemaakt. Daarin worden voorwerpen gestopt die dateren tot 1913, toen het hotel zijn deuren opende. Het etablissement zal ook de geschiedenis van de onderneming visualiseren door replica’s van kranten met berichtgeving over het hotel.

*Uitgestelde opening*
De opening van het hotel honderd jaar geleden verliep niet zonder slag of stoot. Het etablissement aan Avenue Montaigne zou openen op 1 april met de naam Hôtel Plaza, maar een concurrent met dezelfde titel dreigde het hotel aan te klagen. De opening werd uitgesteld, maar kon alsnog open op 20 april. Emile Armbruster, destijds de managing director, kwam met het plan Athénée toe te voegen aan de naam. Hij had voorheen gewerkt voor een hotel met deze titel, maar dat was recent gesloten.

~Marijn Brok~

Overig nieuws